Obiščite forum Pogreb ni TabuPridružite se nam na Facebooku

 • Vsakemu, ki se prijavi na e-novičnik, brezplačno pošljemo revijo Pogreb ni tabu!

 • Svetovalnice

  Svetovanje pri organizaciji pogrebne slovesnosti in pogrebnih storitev

  Elvina Babajić

  Do smrti je vse življenje. Pa vendarle pride čas, ko se moramo posloviti od ljubljenih oseb. Sledi vrsta obveznosti, kot so organizacija pogrebne slovesnosti, urejanje dokumentacije, izbira cvetnih aranžmajev, nagrobnega spomenika in podobno. V naši svetovalnici se lahko posvetujete s strokovnjakinji glede vseh zgoraj naštetih opravil. Svetujejo:

  Elvina Babajić
  Pogrebne storitve Babajić d.o.o.
  M: 041-355-426

   

  mag. Nevenka Gajšek

  profesorica, publicistka in bioterapevtka
  M: 041-588-993

   

   

  Glasba na žalni slovesnosti

  Glasba je tista, ki trenutek najgloblje žalosti popelje v nove dimenzije, ki poskrbi, da se posloviš od ljubljenega na najintimnejši način, brez odvečnih besed, v skrivnostih melodij, ki so zbliževale, ko smo bili še skupaj.  Kakšno  glasbo izbrati, so možne posebne glasbene želje, kateri glasbeni izvajalec bi bil najprimernejši, kdaj glasbo umestiti v žalni protokol… O vsem tem se posvetujte z  našo svetovalko.

  Svetuje Valentina Ovnič Ortar
  univ.dipl.prof. in mezzosopranistka
  Agencija GlasbaPoMeri

  M: 040-888-012

  V svetovalnico

  Pravno svetovanje

  Mitja Jamnik

  Kako sestaviti oporoko, kaj je smrtovnica, kdo je upravičen do pogrebnine, kdo deduje premoženje umrlega … povprašajte našega pravnega svetovalca.

  Svetuje Matija Jamnik
  pogodbeni svetovalec pravne pisarne JK Group.
  T: 0590-91-794 

  V svetovalnico

  Svetovanje pri soočanju s smrtjo in žalovanjem

  Izguba bližnjega je ena najbolj bolečih in težkih življenjskih preizkušenj, na katero se ljudje odzovemo zelo različno, glede na dane okoliščine in v skladu s svojimi zmožnostmi. Svetovalnica je namenjena vašim vprašanjem in dilemam, s katerimi se srečujete v procesu žalovanja.

  Svetuje: dr. Anja Simonič
  univ.dipl.psih., specialistka klinične psihologije, zaposlena v Kliniki Golnik

  V svetovalnico

  Svetovanje Celostno zaživi življenje

  Izguba samega sebe je izjemno boleča izguba za človeka. Ko izgubimo stik s seboj, smo v stiski, strah nas je in ne vidimo več smisla življenja. Ugotovimo, da se ne počutimo dobro, da smo zaskrbljeni, nesrečni, nemirni, morda celo bolni. Pomagam vam ozaveščati in vas celostno spodbujam, da naredite spremembo, se vrnete k sebi in se odlično počutite v vsem kar mislite, verjamete, delate in STE.

  Svetuje Alexandra Pi Bachel
  mama, partnerica, prijateljica, mentorica za boljše počutje in kvalitetnejše življenje
  www.alexandrapibachel.net
  alexandra@alexandrapibachel.net

  V svetovalnico

  Pomoč z bioenergijo

  Življenje in smrt sta veliko večja skrivnost, kakor ju uspe razodeti sodobna medicina. V zvezi z umiranjem, smrtjo, strahu pred njima in premagovanjem vseh vrst težav, s katerimi se soočajo svojci po izgubi svojih bližnjih, lahko učinkovito pomagamo s povsem naravno metodo zdravljenja z bioenergijo.

  Svetuje mag. Nevenka Gajšek
  profesorica, publicistka in bioterapevtka

  M: 041-588-993

  V svetovalnico

  Svetovalnica za urejanje grobov in žalno floristiko

  S cvetjem se mrtvim poklonimo in okrasimo grob v njihov spomin. Ko vas bo zanimalo kakšno cvetje izbrati in kakšne barve, vam bomo odločitev olajšali s strokovnim nasvetom. Na nas se obrnite tudi za nasvet glede zasaditve, izbire, oskrbe in nege rastlin na grobovih. Smo specialisti na področju žalne floristike in hortikulturne ureditve grobov.

  Svetuje Kristina Ravnjak
  dipl. inž. krajinske arhitekture (UN)
  M: 031-369-514 | pon. – pet.: 9.00 – 10.00 in 15.00 – 16.00

  V svetovalnico

  Svetovalnica za male živali

  Ali je dovoljena upepelitev malih živali? Kaj lahko storimo s pepelom? Kje vse lahko preminulega ljubljenčka pokopljemo? Na vsa vprašanja vam bo odgovoril g. Žargi, direktor podjetja Cremona, edinega podjetja v Sloveniji, ki se ukvarja s pogrebi hišnih ljubljenčkov.

  Svetuje David Žargi
  Cremona
  M: 070-268 696 | www.cremona.si

  V svetovalnico

  Svetovalnica za uveljavljanje pravic do pogrebnin in posmrtnin

  Že več kot leto dni je v veljavi spremenjeni zakon o socialnovarstvenih prejemkih, ki je pristojnost za odločanje upravičenosti do povračila pogrebnin (tj. izredna denarna pomoč pri kritju stroškov pogreba) in posmrtnin (tj. izredna denarna pomoč po smrti družinskega člana) prenesel na centre za socialno delo (CSD). Še vedno pa je med potencialnimi vlagatelji prisotna precejšnja zmeda glede pogojev, ki jih morajo izpolnjevati, in načina uveljavljanja pravice. Če ste se v tem primeru tudi vi znašli v težavah, se po nasvet obrnite na našo svetovalko, strokovno delavko enega izmed slovenskih CSD.

  V svetovalnico

  Svetovalnica “Pogrebnik pogrebniku”

  Pri izvajanju pogrebnih in pokopaliških storitev se tudi podjetja in zaposleni, ki na tem področju delujemo kljub večletnim izkušnjam srečujemo s številnimi izzivi in dilemami. Pomembno je, da si pri premagovanju ovir medsebojno pomagamo in se pri odprtih vprašanjih posvetujemo. V teh primerih in s prepričanjem, da se lahko dejavnost s skupnimi močmi uspešneje razvija, svetujemo (pravni nasveti, delovni procesi ipd.) vsem izvajalcem pogrebne in pokopališke dejavnosti.

  V svetovalnico

   


   

  OPOMBA: Svetovalnice so brezplačne. To pomeni, da bodo strokovnjaki brezplačno odgovarjali na tista vprašanja, ki jih boste postavili v sistemu svetovalnic.


  Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
  OGLASI

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Pogrebne storitve Hipnos

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  OGLASI
  Bi tudi leto prižgali svečo manj? Pogrebne storitve Babajić V spomin Pogrebne storitve Babajić Pravno svetovanje