Vabilo k sodelovanju v raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega družinskega člana

Zavod Pogreb ni tabu se pridružuje vabilu raziskovalcev Psihiatrične klinike Ljubljana, Klinike Golnik in Inštituta Andrej Marušič k sodelovanju v znanstveni raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega družinskega člana.

Raziskovalci omenjenih ustanov se zavedajo, da je izguba bližnje osebe zelo občutljiva tema in težka izkušnja. Zlasti težko je, če žalujoči v svoji okolici ne dobi zadostne ali primerne podpore pri soočanju z izgubo, zaradi česar se lahko znajde v stiski. Raziskovalci – strokovnjaki z izkušnjami na področju dela z ljudmi v duševni stiski – s podporo Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS raziskujejo žalovanje ob smrti bližnjega družinskega člana, cilj raziskave pa je oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski. Prepričani so, da so pri tem neprecenljive izkušnje vseh, ki so sami doživeli izgubo bližnjega, zato vas – v kolikor ste se soočili z izgubo bližnje osebe – skupaj z njimi vabimo k sodelovanju v raziskavi oziroma vas prosimo, da vabilo posredujete žalujočemu, ki ga morda poznate. 

Vabilo k sodelovanju v znanstveni raziskavi o žalovanju

Poglejte plakat (.pdf 4 MB)

Kdo lahko sodeluje?

V raziskavo vljudno vabimo:

  • POLNOLETNE MOŠKE, ki ste izgubili partnerja, starša ali otroka in ke od smrti minilo najmanj 1 leto in največ 2 leti.
  • POLNOLETNE ŽENSKE, ki ste izgubil otroka in je od smrti minilo najmanj 1 leto in največ 2 leti.

Kako bo sodelovanje potekalo?

Sodelovanje poteka v obliki izpolnjevanja vprašalnikov in traja predvidoma 45 minut. Vaše sodelovanje bo prostovoljno in anonimno. Vsakega zainteresiranega za sodelovanje bomo najprej podrobneje seznanili s potekom raziskave in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov podpisali informirano soglasje o sodelovanju. Raziskavo je pozitivno ocenila Komisija RS za medicinsko etiko.

Kako se prijaviti?

Če vas sodelovanje v raziskavi zanima ali imate dodatna vprašanja, lahko pokličete na mobilno številko 040 490 580, pošljete sms ali pa raziskovalcem pišete na e-naslov ob.izgubi@gmail.com.

Vljudno vabljeni k prijavam!

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.