Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega - okrogla miza

14. novembra, 2018 ob 11:00 - 13:00

V Sloveniji drugo leto obeležujemo Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega (Survivor Day - International Survivors of Suicide Loss Day), ki pod okriljem American Foundation for Suicide Prevention že vrsto let povezuje mnoge države sveta pri organizaciji različnih dogodkov s katerimi izražajo solidarnost in opozarjajo na bolečino in stisko, ki jo doživljajo družine po izgubi bližnjega zaradi samomora ter spodbujajo okrevanje in vračajo upanje.

V ta namen vas vljudno vabimo, da se udeležite okrogle mize z naslovom:

ZAKAJ TAKO BOLI? Izguba bližnjega zaradi samomora kot travmatična izkušnja, ki bo potekala v sredo, 14. 11. 2018, ob 11. uri, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Trubarjeva 2, Ljubljana, dvorana Pod kupolo, 3. nadstropje.

Na njej bomo strokovnjaki in svojci spregovorili o tem, kako travmatična izkušnja izgube bližnjega zaradi samomora prizadene družino, o potrebah bližnjih, različnih vidikih žalovanja po izgubi bližnjega zaradi samomora, domačih in mednarodnih izkušnjah učinkovite pomoči in podpore svojcem, programih, ki bi jih bilo potrebno razviti v okviru Resolucije o nacionalnem programu za duševno zdravje 2018–2028.

Za udeležbo na dogodku ni kotizacije. Prijava je obvezna na zavod@over.net ali 040 464 340 (Andreja).

Vljudno vabljeni!

 

 

Podrobnosti

Datum:
14. novembra, 2018
Ura:
11:00 - 13:00

Prizorišče

NIJZ
Trubarjeva 2
Ljubljana, 1000

Organizatorji

Ozara Slovenije
Inštitut Rahločutnost
Zavod Med.Over.Net
Zavod Pogreb ni tabu
Oglasi