Svetovanje pri organizaciji pogrebne slovesnosti in pogrebnih storitev

Do smrti je vse življenje. Pa vendarle pride čas, ko se moramo posloviti od ljubljenih oseb. Sledi vrsta obveznosti, kot so organizacija pogrebne slovesnosti, urejanje dokumentacije, izbira cvetnih aranžmajev, nagrobnega spomenika in podobno. V naši svetovalnici se lahko posvetujete s strokovnjakinji glede vseh zgoraj naštetih opravil.

Svetuje:

Elvina Babajić

Pogrebne storitve Babajić d.o.o.
M: 041-355-426

Glasba na žalni slovesnosti

Glasba je tista, ki trenutek najgloblje žalosti popelje v nove dimenzije, ki poskrbi, da se posloviš od ljubljenega na najintimnejši način, brez odvečnih besed, v skrivnostih melodij, ki so zbliževale, ko smo bili še skupaj.  Kakšno  glasbo izbrati, so možne posebne glasbene želje, kateri glasbeni izvajalec bi bil najprimernejši, kdaj glasbo umestiti v žalni protokol… O vsem tem se posvetujte z  našo svetovalko.

Svetuje:

Valentina Ovnič Ortar

univ.dipl.prof. in mezzosopranistka

Agencija GlasbaPoMeri
M: 040-888-012

Pravno svetovanje

Kako sestaviti oporoko, kaj je smrtovnica, kdo je upravičen do pogrebnine, kdo deduje premoženje umrlega … povprašajte našega pravnega svetovalca.

Svetuje:

Mitja Jamnik

Matija Jamnik

odvetnik, Odvetniška pisarna Jamnik d.o.o.
T: 059 091 797

Svetovanje pri soočanju s smrtjo in žalovanjem

Izguba bližnjega je ena najbolj bolečih in težkih življenjskih preizkušenj, na katero se ljudje odzovemo zelo različno, glede na dane okoliščine in v skladu s svojimi zmožnostmi. Svetovalnica je namenjena vašim vprašanjem in dilemam, s katerimi se srečujete v procesu žalovanja.

Svetuje:

dr. Anja Simonič

univ.dipl.psih., specialistka klinične psihologije, zaposlena v Kliniki Golnik

Pomoč ob izgubi bližnjega zaradi samomora

Moje ime je Barbara Karu, prihajam iz Kranja. Končala sem teološko fakulteto, kjer sem se vsakodnevno srečevala s pojmoma življenje in smrt. Trenutno živim v Londonu, kjer delam kot negovalka na domu invalidnih oseb.

S temo samomora sem se srečala kot najstnica, kar me je tudi pripeljalo k obširnemu raziskovanju tega pojava v Sloveniji, zato sem se tudi odločila, da o tej tematiki pišem v diplomskem delu z naslovom Samomorilnost in vpliv na prihodnje generacije prizadete družine. V diplomskem delu sem se osredotočila na pomoč in terapijo tistim, ki so sami imeli izkušnjo samomora, vzroke za samomor ter predstavila društva, ki ponujajo pomoč samomorilnim nagnjenim.

Svetuje:

Barbara Karu

teologinja, svetovalka
 

Svetovanje Celostno zaživi življenje

Izguba samega sebe je izjemno boleča izguba za človeka. Ko izgubimo stik s seboj, smo v stiski, strah nas je in ne vidimo več smisla življenja. Ugotovimo, da se ne počutimo dobro, da smo zaskrbljeni, nesrečni, nemirni, morda celo bolni. Pomagam vam ozaveščati in vas celostno spodbujam, da naredite spremembo, se vrnete k sebi in se odlično počutite v vsem kar mislite, verjamete, delate in STE.

Svetuje:

Alexandra Pi Bachel

mama, partnerica, prijateljica, mentorica za boljše počutje in kvalitetnejše življenje

www.alexandrapibachel.net
alexandra@alexandrapibachel.net

Pomoč z bioenergijo

Življenje in smrt sta veliko večja skrivnost, kakor ju uspe razodeti sodobna medicina. V zvezi z umiranjem, smrtjo, strahu pred njima in premagovanjem vseh vrst težav, s katerimi se soočajo svojci po izgubi svojih bližnjih, lahko učinkovito pomagamo s povsem naravno metodo zdravljenja z bioenergijo.

Svetuje:

mag. Nevenka Gajšek

profesorica, publicistka in bioterapevtka
M: 041-588-993

Svetovalnica za male živali

Ali je dovoljena upepelitev malih živali? Kaj lahko storimo s pepelom? Kje vse lahko preminulega ljubljenčka pokopljemo? Na vsa vprašanja vam bo odgovoril g. Žargi, direktor podjetja Cremona, edinega podjetja v Sloveniji, ki se ukvarja s pogrebi hišnih ljubljenčkov.

Svetuje:

David Žargi

Cremona

www.cremona.si
M: 070-268 696

Svetovalnica za uveljavljanje pravic do pogrebnin in posmrtnin

Že več kot leto dni je v veljavi spremenjeni zakon o socialnovarstvenih prejemkih, ki je pristojnost za odločanje upravičenosti do povračila pogrebnin (tj. izredna denarna pomoč pri kritju stroškov pogreba) in posmrtnin (tj. izredna denarna pomoč po smrti družinskega člana) prenesel na centre za socialno delo (CSD). Še vedno pa je med potencialnimi vlagatelji prisotna precejšnja zmeda glede pogojev, ki jih morajo izpolnjevati, in načina uveljavljanja pravice. Če ste se v tem primeru tudi vi znašli v težavah, se po nasvet obrnite na našo svetovalko, strokovno delavko enega izmed slovenskih CSD.

Svetovalnica “Pogrebnik pogrebniku”

Pri izvajanju pogrebnih in pokopaliških storitev se tudi podjetja in zaposleni, ki na tem področju delujemo kljub večletnim izkušnjam srečujemo s številnimi izzivi in dilemami. Pomembno je, da si pri premagovanju ovir medsebojno pomagamo in se pri odprtih vprašanjih posvetujemo. V teh primerih in s prepričanjem, da se lahko dejavnost s skupnimi močmi uspešneje razvija, svetujemo (pravni nasveti, delovni procesi ipd.) vsem izvajalcem pogrebne in pokopališke dejavnosti.

OPOMBA: Svetovalnice so brezplačne. To pomeni, da bodo strokovnjaki brezplačno odgovarjali na tista vprašanja, ki jih boste postavili v sistemu svetovalnic. 

Oglasi