Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpfaqPaginate has a deprecated constructor in /home/c0pogreb/pogreb-ni-tabu.si/wp-content/plugins/wp-faq/vendors/class.paginate.php on line 3

Postavi vprašanje

Uporabi obrazec in postavi vprašanje

Fill in your email address

captcha

Please fill in the code in the image

Na pogrebu si z bratom želiva, da bi solist/ka izvedla skladbo, ki je bila pokojnemu očetu najljubša. Ker ne gre za žalostinko smo nekoliko v dvomih ali se taka skladba na žalni slovesnosti lahko izvaja? Hvala za odgovor

Spoštovani! Najprej naj izrečem iskreno sožalje ob izgubi Vajinega očeta.

Najpomembneje je, da se poslovite na način in s pesmimi, ki so bile blizu vsem Vam, ko ste bili še skupaj. Mogoče Vaše izbire kdo ne bo odobraval, vendar svetujemo, da se odločite tako, kot Vam govori srce. Seveda je potrebno gledati pri izbiri pesmi na primerno vsebino, vendar našim naročnikom vedno znova svetujemo, da se od dragega domačega poslovijo na način, ki je bil blizu njim in njihovi intimi. V kolikor niste prepričani o svoji odločitvi, me lahko vsekakor kontaktirate, poveste točno katero skladbo ste imeli v mislih in verjamem, da niste izbrali napak. V primeru, da še nimate izvajalca, pa Vam lahko pri izbiri slednjega ravno tako pomagamo.

Valentina Ovnič, Agencija GlasbaPoMeri

Na vas se obračam, da za pogreb naše babice uredite protokol ter vanj umestite glasbo. Kaj nam svetujete? Pogreb bo cerkven.Hvala za pomoč

V tem primeru pa vsekakor potrebujem več informacij z Vaš strani, da bi lahko uredila protokol po Vaši meri, s skladbami in izvajalci, ki si jih želite. Možnosti je več, od moškega kvarteta s solističnimi izvajalci, do solistov (ženski in moški glasovi) ter instrumentalistov (kitara, violina, flavta, trobenta…), pa tudi kombinacije instrumentalne in vokalne glasbe.

Lahko pa Vam opišem, kako izgleda ponavadi na cerkvenih žalnih obredih, da si boste vse skupaj lažje predstavljali.

Najprej vedno predlagamo eno skladbo, sledi duhovnikov nagovor-blagoslov, po duhovnikovem blagoslovu se lahko oglasi zopet pesem ali najprej morebitni govor svojcev,… in za njim pesem, potem pa duhovnik sklene uvodni obred pri vežici, na govorniškem mestu… Žalni sprevod potem odide proti grobu, med tem se lahko oglasi tudi pesem iz zgoščenke po ozvočenju-ponekod ta možnost je. Pri grobu žaro/krsto položijo najprej v grob, potem duhovnik obredno nadaljuje s svojim blagoslovom in ko z obredom konča, se zopet oglasi pesem.

To je zgolj grob oris nekega ustaljenega protokola, ki pa se spreminja glede na naročnikove želje, število govorov in kar se tiče Agencije GlasbaPoMeri, se vedno uskladi in doreče po Vaši meri, z upoštevanjem vseh Vaših želja.

Valentina Ovnič, Agencija GlasbaPoMeri

Živjo, je možno imeti na pogrebu kakšno pop glasbeno skupino ali pop pevca namesto klasičnih glasbenikov? Je to kdo že imel pri nas? Bi se sploh odzvali na takšno prošnjo? Hvala, Milena

Spoštovana ga. Milena!

Seveda lahko imate na pogrebu tudi izvajalca pop glasbe. Večje skupine imajo ponavadi bolj logistični problem, medtem ko pevec/pevka izvajalka vaših najljubših skladb recimo ob spremljavi kitare...izveni lahko zelo dobro, pa tudi hitreje se prestavijo od vežice, kjer se ponavadi pesmi izvajajo do groba, kjer je resnično zelo lepo, da se obred s pesmijo tudi zaključi.

Najpomembneje je, da ob takih trenutkih resnično izberete skladbe, ki so bile vam vsem oz. pokojn-i/emu najbljižje, kajti le na tak način bo sicer  boleč trenutek dobil svojo razsežnost v smislu, ki Vas bo vse obogatil.

Pošljite nam datum in uro pogreba ter svoje glasbene želje in poizkušali Vam jih bomo uresničiti.

S spoštovanjem!

 

Valentina

Ker se na glasbo sploh ne spoznam, mi prosim pomagajte. V družini imamo pogreb in ne želimo lokalnih pevcev. Kaj nam priporočate?

Možnosti je načeloma toliko, kot je vaših želja. Če imate radi vokalno glasbo, lahko namesto običajnega kvarteta, ljudsko ali umetno skladbo, lahko tudi skladbo, ki je bolj pop značaja, odpoje pevec ali pevka solistka, lahko izberete instrumentalno glasbo, bodisi violino, kitaro, flavto ali trobento. Možna je tudi kombinacija pevca ali pevke ob spremljavi kitare oziroma kombinacija instrumentalne in vokalne glasbe. Pošljite nam svoj e-mail naslov in poslali Vam bomo repertuar skladb za zgoraj omenjene možnosti, na podlagi katerega se boste najlažje odločili, kaj je tisto, kar si želite. Vsekakor pa smo Vam na voljo za vsa dodatna vprašanja.

Valentina Ovnič, Agencija GlasbaPoMeri