Postavi vprašanje

Uporabi obrazec in postavi vprašanje

Fill in your email address

captcha

Please fill in the code in the image

Displaying 1 - 20 of 281123456

Žalujem za kužkom, ki je v naši družini živel 10 let in ga je nenadoma povozil avto. Nekaj dni sem bila popolnoma šokirana, sedaj pa samo jočem. Ljudje mi pravijo, da s svojo reakcijo pretiravam, da ni bil človek, ampak, meni je grozno, že ko odprem oči zjutraj, saj sem vedno zagledala njega, kako me z mahanjem repa pozdravlja in mi želi dobro jutro.. Ali je z mano kaj narobe? Maja

Draga Maja,

popolnoma nič!

Kužek je bil veliko let del vašega življenja. Veliko ljudi, ki se v resnici poveže z živaljo, čuti in z gotovostjo ve, da so nam živali zelo podobne, podobno čutijo, celo razmišljajo, kot mi. Imajo spomin in trpijo. Domače živali imajo še dodano vrednost in ta je, da nas brezpogojno ljubijo in nam odpuščajo grdo ravnanje in zanemarjanje včasih bolj, kot to znamo ljudje.

Zaslužijo si našo popolno ljubezen.

Ko nenadoma izgubimo takega člana družine, je še huje, kot če se na izgubo pripravimo, npr. zaradi starosti. Šok je nevrofiziološko, miselno in čustveno popolnoma enak, kot če bi izgubili človeškega člana družine in naše žalovanje je podobno.

Ljudje, ki nimajo  takih pristnih odnosov z živalmi, tega ne vedo in ne razumejo. Nekateri ljudje imajo v življenju le še živalskega sopotnika in z njim delijo vse v življenju. Za take je izguba še večja.

Upam, da imate podporo v svojih bližnjih pa tudi, da boste šli čim prej po drugega kužka v zavetišče. Hvaležen vam bo, da ste mu rešili življenje in vam bo to vračal vse svoje življenje. Drug drugega bosta potolažila, on vas zaradi izgube prejšnjega kužka, vi pa njega za vse travmatske izkušnje, ki jih je doživel preden je pristal v zavetišču

Sabina

Pozdravljeni,zanima me kako je če mi pes pogine v tujini? Letos gremo na Hrvaško in pri takih stvareh nikoli ne veš. Mojemu prijatelju se je to zgodilo in svojega psa dol pokopal nekje na morju jaz bi pa na njegovem mestu pripeljala svojega psa nazaj v Slovenijo. Kako je s tem? Imate kaj izkušenj?Lp,Zada

Spoštovana Zada,

Žal zaradi evropske zakonodaje ni mogoče da uvozimo mrtvo živali iz tretje države v Evropsko Unijo. Tukaj nam zakonska prepoved na Evropski ravni prepreči vse mogočnosti. Torej če Vam pes na Hrvaškem umre nimamo možnosti da Vam pomagamo.

Na hrvaškem trenutno ni mogoče izvesti upepelitev torej Vam ostaja le možnost da psa prepustite veterinarju.

 

Lp David Žargi - CREMONA

 David Žargi

Direktor

E-Mail: david.zargi@gmail.com

 Zastopstvo, posredništvo in pogrebništvo DAVID ŽARGI s.p.

Vače 110, 1252 Vače, Slovenija

 T: 00386-(0)599-39192 , F: 00386-(0)1-89 89 101

M: 00386-(0)70-268 696

Kaj se zgodi če pustim žival pri veterinarju?

Če pustite svojo žival pri veterinarju bo prevzeta od veterinarskega higjenika ki trupelce preda v industrijsko predelavo/odstranitev!

Svetuje David Žargi, Cremona 

Ali lahko pepel živali raztrosimo? Hvala, Ela

JA! Lahko Vam pripravimo pepel za raztros, katerega lahko izvedete na lastni nepremičnini!

Svetuje David Žargi, Cremona 

Ali gre sigurno za pepel moje živali?

JA! Vsaka nam zaupana žival je po posebnem načinu evidentirana v postopek upepelitve ter vsaki zasebni upepelitvi se doda kremacijski kamen iz šamota ki nam tudi po upepelitvi dovoli sledenje postopka in nam tako vedno zagotavlja 100% sigurnost glede porekla pepela! Možen je tudi videoposnetek ali prenos v živo od predaje ognju kot dokazilo!

Svetuje David Žargi, Cremona 

Pozdravljeni,zadnjič smo se s prijatelji pogovarjali glede upepelitve in pokopa psa. Imam namreč bolnega psa, veterinarji ne vedo kaj mu je. Zdravila ne pomagajo. V primeru smrti bi želel upepeliti Brina. Zanima me, če lahko to žaro imam doma, ali jo moram nujno pokopati?LP,Borut

Pozdravljeni g. Borut,

v nasprotju ljudeh, pri živalih ni predpisan zakop žare oz. same živali po njuni smrti. 

Torej imate možnost da žaro zakopljete na lastni nepremičnini (vrt, vikend…) ali jo postavite kot okrasno žaro v svojem stanovanju. Obstaja tudi možnost da se pepel pripravi za raztros in uredite raztros enako zakopu na lastni nepremičnini.

Več informacij lahko prejmete tudi na www.cremona.si

Svetuje David Žargi, Cremona 

Pozdravljeni, mene zanima, če vi upepelite samo manjše domače živali? Kako pa je z večjimi? Moj konj je že zelo star in vse več zdravstvenih težav se pojavlja. Zadnjič smo se doma pogovarjali, kaj bomo s časom storili...saj veste, takrat, ko pride tisti čas. Koliko stane upepelitev za večjo žival? Hvala za vaš odgovor. Pia

Pozdravljena ga. Pia!

Načeloma je možno upepeliti tudi konja sicer pri tej storitvi zadevo samo posredujemo kajti upepelitev konja v celoti ureja le eno podjetje v evropski uniji. Zadeva je zelo zakomplicirana in tudi draga.

Edina možnost upepelitve obstoja na Nizozemskem kar pomeni da je potrebno konja pripeljati tja, ali vi sami z prikolico v kolikor je konj v stanju za tako pot ali pridejo iz Nizozemske po njega! V kolikor želite tukaj vse podrobnosti bi vas prosil za klic na 070-268 696. Lahko pa računate z zneskom od 5000,- EUR dalje!

Svetuje David Žargi, Cremona 
E: info@cremona.si | M: 070-268 696 www.cremona.si

Zdravo,zanima me koliko stane upepelitev malih živali? A se upepelitev izvaja v Ljubljani na Žalah?Srečno,Maja

Pozdravljena Maja,

 NE, upepelitev se izvaja v posebnem krematoriju za male živali v Nemčiji. Cena je odvisna od vrste in velikosti živali (npr.: Muca, pes do15kg, 16-25kg…., glodalci itd.). K ceni se prišteje še prevoz in ureditev vseh za prevoz in upepelitev potrebnih papirjev v Sloveniji in tujini (zajeto v ceni prevoza) ter cena žare ali priprave pepela za raztros.

 Torej Vam natančno ceno lahko podamo šele ko nam je znano za kakšno žival gre, kje je prevzem in za kaj oz. katero žare se odločite.

 Poleg teh osnovnih storitev Vam ponujamo tudi cvetne dodatke, spominke iz stekla z sliko Vaše živali, veliko izbiro žarah tudi po naročilu kakor tudi tako imenovani diamantni pogreb.

Svetuje David Žargi, Cremona 

Pred letom dni smo sami pokopali našega bernardinca na dvorišču. Je možno po tolkem času psa izkopati in ga upepeliti? Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

 Načeloma je izkop možen! Obstajajo različna vprašanja, zakaj izvedeti eksumacijo in kako ste izvedli pokop? Ali ste Vašega kužka povili zgolj v neko rjuho ali je v vreči oz. krsti. Za eksumacijo je potrebno da se natančno dogovorimo ker je potrebno izvedeti prevoz na upepelitev v čim krajšem roku!

 Za več informacij o vezi z upepelitvijo nas lahko obiščete na www.cremona.si ali nas pokličete na tel št. 070-268 696

 Lep pozdrav David Žargi CREMONA

-------------------------------------------

Hvala za odgovor. Psa bomo absolutno izkopali, ker nameravamo na tem mestu graditi. Doma še moramo dorečti glede upepelitve.

Je pa pes bil pokopan kar v pvc vreči. Koliko bi bila cena za upepelitev, prevoz, žara .. vse kar spada zraven?

lep pozdrav

------------------

Pozdravljeni,

Pri vas se sestavi cena iz sledečih postavkah:

  • Izkop
  • Upepelitev
  • Prevoz
  • Žara

Za natančnejše cene je potreben osebni ali telefonski pogovor kajti brez tega je zelo težko vam omeniti neko ceno.

  • Koliko kg je imel kuža?
  • Kakšno želite žaro, za zakop ali okrasno za postavitev?
  • Ali želite pepel potrositi?
  • Želite zasebno ali množično upepelitev (brez vračila pepela)?
  • Kje je lokacija izkopa
  • ……..

Vse to je potrebno dogovoriti da Vam lahko maksimalno pomagamo in skupaj izberemo pravo storitev ki jo potrebujete Vi za Vašega kužka!

Prosimo Vas za klic na 070-268 696 ali nam zaupate Vašo št. in Vas pokličemo mi!

Lp David Žargi – www.cremona.si

Imam spičko staro 15 let in ji hitro peša srce -ne morem se sprijazniti da jo bom prisiljena dati uspavati - želela pa bi imeti njene ostanke doma ,ker mi je Maribor predaleč -kakšni so stroški in kako to poteka -Lp Darinka

Pozdravljena!

Veseli me, da smo enakega mnenja in da si želimo imeti posmrtne ostanke naših kosmatih prijateljev na domu.

Ko se boste odločila za evtanazijo, boste pri vašemu veterinarju izrekla željo po upepelitvi vaše psičke. Veterinar vam bo na to predložil naš obrazec in vam pomagal pri izpolnjevanju samega obrazca. Izpolnjen obrazec nam veterinar pošlje pošlje po faksu.

Po prejemu bomo uredili vse potrebno, da lahko vašo psičko prevzamemo,  jo označimo in na podlagi vašega pooblastila (obrazec pri veterinarju) upepelimo!

Po upepelitvi boste prejela naš klic da se dogovorimo glede prevzema! Od našega prevzema traja postopek približno teden dni.

 Med tem se dogovorimo tudi za žaro.

 Glede stroška potrebujemo sledeče podatke:

 - Kje se prevzema ? (kje je veterinar)
 - Koliko kg ima psička?

 Te podtke nam lahko posredujete preko kontaktnega obrazca na www.cremona.si!

 

David Žargi

Direktor

E-Mail: david.zargi@gmail.com

 Zastopstvo, posredništvo in pogrebništvo DAVID ŽARGI s.p.

Vače 110, 1252 Vače, Slovenija

 T: 00386-(0)599-39192 , F: 00386-(0)1-89 89 101

M: 00386-(0)70-268 696

Pred enim letom mi je poginil pes star leto in pol. Šli smo v hribe, ko ga je kar naenkrat zadela srčna kap. Jaz se z njegovo smrtjo še nisem sprijaznila. Sicer imamo novega ampak mi kaj dosti ne pomaga. Zanima me ali se lahko pes vtisne na človeka in ko ga ni več, ga boli tako, kot bi umrl človek? Ali lahko izvem kje je pes pokopan? L.p. Tina

Pozdravljena g. Tina!

Razumljivo je da smo šokirani  ko smrt nenadoma in nepričakovano nastane!

Vendar vsak človek tako situacijo po svoje sprejme, vsak ima svoj način žalovanja.

Seveda je možno da se vam je kuža tako močno  vtisne na vas da vam njegova smrt predstavlja veliko izgubo in bolečino preko katere vam tudi novi kuža ne more pomagati.

Iz naših izkustev kot pogrebna služba/krematorij za male živali, vemo da se je v tem težko z drugimi pogovarjati, kajti veliko ljudi tega ne razume češ gre samo za žival.

Poskusite najditi človeka v družini, sorodstvu ali prijateljskem krogu kateremu lahko to temo in vaše občutke zaupate, mogoče bo kaj lažje za vas. Če ne imate tudi možnost da dobite profesionalno pomoč kjer vam bodo prisluhnili in vam pomagali preboleti žalovanje in sprejeti smrt vašega dragega psa!

 Glede mesta kjer je kuža pokopan sem vam žal primoran odgovoriti da to mesto ne obstaja. Mrtve živali se ne zakoplje kot človeka v kolikor vi tega preko podjetja kot na primer nas ko psa upepeli in vam vrne žarico ne naročite.

V kolikor je bil kuža torej predan veterinarju je bila odstranitev njegovega telesa urejena preko veterinarskega higienika in kafilerije.

David Žargi

Direktor

E-Mail: david.zargi@gmail.com

 Zastopstvo, posredništvo in pogrebništvo DAVID ŽARGI s.p.

Vače 110, 1252 Vače, Slovenija

 T: 00386-(0)599-39192 , F: 00386-(0)1-89 89 101

M: 00386-(0)70-268 696

Imam 12 letnega psa, ki ima desno popuščtanje in nekaj dni življenja. Zanima me, koliko stane vse skupaj s prevozom. Pes ima 12,5kg in je manjše rasti.

Pozdravljena,

lepo da razmišljate o dostojnem slovesu od svojega prijatelja že pravočasno!

Cena upepelitve je 190,- EUR, za prevoz nam manjkajo podatki kje se bi psa prevzelo.

Lahko vam le rečem da se žare začnejo pri 40,- EUR. Za natančneje informacije nas lahko kontaktirate na tel 070-268 696!

Svetuje David Žargi, Cremona
M: 070-268 696 | www.cremona.si

zelo imamo radi naše živali in zelo se bojimo kam če nam katera umre ( mucki in kužki ) vsak ima cca 4,5 kg. Kako postopit ? kakšna je cena kremiranja? kako dalje? za naju z možem so več od ljudi. Naša Luna je stara 10 let beli pekinez in je zelo bolana, prav vsak dan se bojim, da jo ne bo več. kje pokopat --------------Haidi

Pozdravljena,
Hvala za Vaše povpraševanje!
V kolikor vam muca ali kuža umre vam stojimo s pomočjo ob strani.
V kolikor nam na info@cremona.si pošljete vaš email naslov vam lahko pošljemo potrebni obrazec ki ga izpolnjenega vrnete na Mail ko pride do žalostnega trenutka.
V Cremona se sedaj 9-to leto okvarjamo s upepelitvami živali in vam lahko zagotavljamo hitro in dostojno upepelitev v najsodobnejšim krematoriju v naši regiji.
Vse kar naredilo ni potrebno le verjeti, vse vam bom transparentno prikazano. Dvoma v vračilo pepela torej mi potrebno.
Poleg upepelitva vam nudimo skoraj 1000 žar v izbiro!
Glede stroškov so ti pri 190€ + 70€ prevoz in papirji. Torej 260,-€ brez žare.
Obiščite nas na www.cremona.si, ogledate si naše tri filme ki vam prikažejo kaj in kako delamo.
V kolikor imate dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo na 070-268-696 ali na info@cremona.si
Displaying 1 - 20 of 281123456