Najbolj nenavadne smrti v zgodovini

Vsak izmed nas se zaveda, da bo nekoč napočil njegov čas, torej čas, ko bo moral zapustiti ta svet. Ne moremo pa biti povsem prepričani, na kakšen način in kdaj bomo odšli. Verjetno si tudi spodaj predstavljeni ljudje svoje smrti niso predstavljali na takšen način…

Smrt zaradi brade

Avstrijec Hans Steininger je bil znan po tem, da je nosil najdaljšo brado na svetu. V dolžino je merila kar poldrugi meter, a je zaradi nje tudi umrl. Leta 1567 je kraj, v katerem je živel, zajel požar. Hans je v naglici pozabil zviti svojo brado, potem pa pomotoma stopil nanjo, izgubil ravnotežje, padel in si zlomil vrat.

Umrl zaradi zadrževanja seča

Tycho Brahe je bil danski astronom in plemič, ki je živel na prelomu 16. in 17. stoletja. Znan je bil kot posebnež; za hišnega ljubljenčka je imel denimo udomačenega losa. Kot pravi legenda, pa je Tycho umrl zaradi komplikacij, ki so sledile dolgotrajnemu zadrževanju seča na nekem banketu. Leta 1601 naj bi namreč neki plemič pripravil posebno dolg banket. Vstajanje med večerjo je bilo proti vsem pravilom protokola in ceremoniala, zato je Tycho zadrževal urin – dokler se ni njegov popolnoma napihnjen mehur okužil, Tycho pa na smrt zbolel. Kasneje je bila ta različica njegove smrti postavljena pod vprašaj, saj naj bi Tycho v resnici umrl zaradi zastrupitve z živim srebrom. Toda ta zgodba ni tako zanimiva…

Najedel se je do smrti

Švedski kralj Adolf Frederick je zaradi prebavnih težav umrl 12. februarja 1771. Švedski šolarji ga poznajo kot “kralja, ki se je najedel do smrti”, saj so se njegove prebavne težave pojavile po tem, ko je zaužil ogromen obrok, sestavljen iz zeljne juhe, jastoga, kaviarja, kislega zelja, slanikom in šampanjca. Za desert je sledilo še 14 kosov njegove najljubše slaščice, značilne švedske semle (to je sladka žemljica, napolnjena z marcipanov kremo), ki so mu jih postregli v skledi vročega mleka.

Smrt zaradi udarca v prst na nogi

Jack Daniel, znan kot lastnik destilarne viskija v Tennessee-ju se je nekega dne v letu 1911 odločil, da bo odšel na delo zgodaj. Tam je želel odpreti sef, a se ni mogel spomniti kombinacije številk. V jezi je Daniel brcnil v sef, pri čemer si je poškodoval prst na nogi. Slednji se je kasneje okužil, Daniel pa je umrl zaradi sepse. Nauk zgodbe? Nikoli ne začnite z delom prezgodaj!

Umrl, ker njegov izum ni deloval pravilno

Krojač Franz Reichelt se je do smrti poškodoval med padcem s prvega nadstropja Eifflovega stolpa, medtem ko je preizkušal svoj izum – padalo, narejeno iz plašča. Šlo je za njegov prvi preizkus izuma, mešanice padala in plašča. Oblastem je napovedal, da ga bo preizkusil z lutko, nato pa je v smrt skočil sam.

Zadavil jo je šal, njen zaščitni znak

“Mati modernega plesa” Isadora Duncan je umrla leta 1927 – zadavil jo je njen najbolj priljubljen modni dodatek. Poznana je bila namreč po tem, da je vedno nosila zelo dolge šale. Nekega nesrečnega dne pa se je eden izmed teh ujel v kolo avtomobila, v katerem se je vozila. Šal se je med vožnjo navijal na kolo in jo nazadnje potegnil iz avtomobila, da je udarila ob pločnik. Umrla je zaradi poškodb, ki jih je pri tem utrpela.

Umoril ga je kaktus

Leta 1982 se je 27-letni David Grundman s svojim sostanovalcem odločil, da si bo prosti čas poživil s streljanjem na kaktuse. Prvi, manjši kaktus je razpadel v trenutku, zato je bila Davidova naslednja tarča večja – izbral je verjetno okoli 100 let star kaktus, ki je v višino meril skoraj 8 metrov. Ko je David ustrelil v kaktus, se je od tega odlomil velik kos, ki je padel nanj in ga pomečkal do smrti. Verjetno gre za edini primer v zgodovini, ko je rastlina iz maščevanja umorila človeka.

Utopil se je na zabavi reševalcev iz vode

Reševalci iz vode iz New Orleansa so se leta 1985 odločili prirediti zabavo, da bi proslaviti svojo najuspešnejšo sezono do takrat, sezono brez utopitev. Toda, ko se je zabava končala, so na dnu bazena, ob katerem se je zabava odvijala, našli mrtvega 31-letnega gosta. Očitno res drži, da ko napoči tvoj čas, pač napoči – na zabavi je bilo prisotnih več kot 200 ljudi in vsi so bili usposobljeni reševalci iz vode.

Ubile so jo ovce

Nekega dne konec 90-ih je 67-letna Betty Stobbs iz Anglije želela nahraniti svojo čredo ovac. Tako je na motor naložila veliko balo sena. Toda očitno so bile ovčice zelo lačne – okoli štirideset se jih je pognalo proti senu in Betty skupaj z motorjem potisnilo v 30 metrov globok kamnolom. Betty je sam padec sicer preživela, a jo je pokončal motor, ki je padel nanjo.

Smrt zaradi knjižne police

Družina je Mariese Weber pogrešala skoraj štirinajst dni, preden so jo našli v njeni sobi, zagozdeno za knjižno polico. Mariesa in njena sestra sta pred tem domnevno nastavljali televizijski priključek in stali na pisalni mizi ob polici. Njena družina predvideva, da je v prostor za polico padla z glavo naprej, in pri tem utrpela smrtonosne poškodbe glave.

Viri:

Oglasi

1 comments

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.