Diamantni pogreb

Novi načini pokopa omogočajo izpolnitev zadnje želje naših pokojnikov v tem življenju. Eden izmed takšnih pokopov je »diamantni pogreb«, kot mu pravi švicarsko podjetje Algordanza.

Zakaj diamantni pogreb?

Ob izgubi ljubljene osebe velikokrat iščemo načine, kako bi ohranili njihovo bližino in večni spomin. To omogočajo unikatni diamanti, izdelani iz pepela pokojnika, katere lahko vdelamo v uhan, prstan ali verižico.  Diamant tako postane poseben kraj žalovanja in brezčasna povezava s pokojnikom.

Kako nastane diamant?

Švicarsko podjetje Algordanza je razvilo poseben postopek sinteze diamantov, ki s ekstrahiranjem ogljika omogoči rast diamanta iz pepela. Velikost je odvisna predvsem od dolžine rasti diamanta in seveda od vaše denarnice. Za en diamant zadostuje že 500 g krematorijskega pepela, izdelava oz. rast pa traja do 3 mesece.

Diamant iz pepela

Diamante je nato možno vgravirati v nakit in tako lahko imate ljubljeno osebo vedno ob sebi.

Škoda je le, da ni možno na takšen način »pokopati« domačih ljubljenčkov.

Sedaj je spominski diamant mogoče naročiti tudi v Sloveniji, in sicer pri podjetju Pogrebne storitve Babajić d.o.o.

 

www.algordanza.si

Še nekaj zanimivih povezav o izdelavi diamanta (v nemškem jeziku):

http://www.youtube.com/watch?v=9NqMI1j_rCA
http://www.youtube.com/watch?v=dd9vS2IUcwM

SPONZORIRANA OBJAVA

Oglasi

5 comments

 1. xenon 19 oktobra, 2009 at 08:23 Odgovori

  Video mi je všeč, saj lepo predstavi transformacijo človeškega pepela v diamant. Poleg tega sm tip človeka, ki si stvari raje ogleda v videu kot, da bere v nedogled.
  Meni je stvar izredno zanimiva, čeprav dvomim, da bi si jst dau bližnjega spremeniti v diamant (razen v primeri, če bi bila to želja umrle osebe).
  Zanima me, če je do zdaj v Sloveniji bilo kakšno naročilo človeških diamantov algordanza? So bili ljudje zadovoljni? Zakaj se odločijo za to? Ker želijo biti v trendu ali zato, ker je to bila želja umrlega? Zanimajo me okoliščine in bi bil hvaležen, če bi mi lahko odgovorili.

 2. Selena 8 novembra, 2009 at 15:03 Odgovori

  Xenon, do sedaj so bila tri naročila za izdelavo spominskega diamanta. Ljudje so odločajo iz različnih razlogov. Nekateri želijo na ta način počastiti umrlo osebo, nekateri želijo imeti čisto individualen kraj žalovanja in spominov, nekateri pa zaradi čudovite in brezčasne povezave z ljubljeno osebo, ki se prenaša iz generacijo v generacijo..

  Če so bili ljudje zadovljni s to storitvijo, na žalost še ne vemo, ker spomnski diamanti še niso gotovi. So še vedno v fazi rasti… Če bomo ta podatek dobili, vam ga posredujemo.

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.