Nova svetovalnica: Pomoč ob izgubi bližnjega zaradi samomora z Barbaro Karu

Že vrsto let nudimo strokovno svetovanje z različnih področij, kot so: svetovanje pri organizaciji pogreba, pogrebnih storitev, glasba na žalni slovesnosti, pravno svetovanje, soočanje s smrtjo in žalovanjem in še bi lahko naštevali. Želja in vodilo zavoda Pogreb ni tabu je pomoč osebam, ki se znajdejo v tej situaciji ter ovržbo tabujev na področju smrti.

Predstavljamo vam našo novo svetovalnico Pomoč ob izgubi bližnjega zaradi samomora, ki jo vodi teologinja Barbara Karu. Že kot najstnica se je srečala s temo samomora, kar jo je tudi pripeljalo k obširnem raziskovanju tega pojava v Sloveniji.

Dobra novica je ta, da število samomorov v Sloveniji upada, tako kot v številnih razvitih državah. Še vedno pa je Slovenija nad evropskim povprečjem.

Glede na umrljivost zaradi samomora je Slovenija namreč še vedno nad evropskim povprečjem, kjer pa je v zadnjih nekaj letih, podobno kot v Sloveniji, opaziti precejšen upad umrljivosti zaradi samomora. - Saša Roškar (NIJZ)

Vzamimo si trenutek časa in svojo pozornost namenimo tistemu, ki jo potrebuje – popolen tujec, družinski član ali prijatelj – mu s tem lahko spremenimo življenje. V svetovalnici Barbare Karu boste našli toplo besedo in odgovore. Tukaj pridete v njeno svetovalnico.

 

Koristne povezave

  • 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
  • 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
  • 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
  • 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
  • nijz.si

 

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.