Popolna mobilnost na pokopališču

Za marsikoga pokopališče predstavlja sveti kraj, v katerem vedno lahko najdemo zavetje, mir in tišino. Ta spokojnost pa je mnogokrat porušena  s hrupnimi, staromodnimi in okoljsko škodljivimi mrliškimi vozi. Špansko podjetje je našlo rešitev: izdelali so prvo popolnoma električno mrliško vozilo, ki se pomika brezslišno in za seboj ne pušča izpuhov.

Prvo električno mrliško vozilo - Beergadana ION

Prvo električno mrliško vozilo - Bergadana ION

Večina ljudi meni, da se najbolj spokojni kraji nahajajo visoko v hribih ali globoko v puščavah, za marsikoga pa mir in tišino predstavlja tudi pokopališče. Je sinonim za oazo, v kateri se lahko neovirano osvobodimo vseh svojih čustev. S svojim početjem in gibanjem po njem pa obenem ne smemo pokvariti atmosfere, ki jo ustvarja okolje samo. Dandanes se storitve ob pokopih največkrat izvršujejo ročno z avtomatičnimi vozovi ali hrupnimi vozili, za katera se zdi, da jim manjka spoštovanje do ambienta.

Da bi odpravili to pomanjkljivost, je špansko podjetje Bergadana Solutions ustvarilo ION, tj. prvi mrliško vozilo, ki ga poganja elektrika. Vsi šumi in hlapi so izničeni, zato je popolnoma neslišen in ne ustvarja nobenih izpustov. Kot pravi reklamno geslo je ION: “Ustvarjen, da ustreza okolju, ustvarjen za ljudi”. Vozilo izstopa tudi po tem, da ga je otročje lahko upravljati, hkrati pa ob ohranjanju enako visokih standardov kot običajni avtomobili močno zmanjša stroške vzdrževanja ter energetske porabe. Lepo se vključi v obredni ambient, saj se ponaša z zahtevano formalnostjo v obliki, z velikimi okni pa izkorišča tudi naravno svetlobo, ki mu zagotavlja videz lahkosti ter svetlosti. ION kot nema in brezšumna revolucija se popolnoma sklada z umirjenim in tihim prostorom, ki ga za mnoge predstavlja pokopališče.

Vir: THANOS Magazine

Več: Specialna Vozila Bergadana

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.