Spominsko drevo

Spominsk drevo

Spominsko drevo

Živ spomin

Spominsko drevo je čudovit in izviren način ohranjanja spominov na ljudi, ki nas zapustijo. Z drevesom, ki ga posadimo izkažemo spoštovanje tako pokojniku kot tudi Zemlji.

Spominsko drevo simbolizira dolgo življenje in je drevo, ki bo na nek način »živ spomin« na pokojnega. Spomin, ki bo še dolgo po smrti bližnjega izžareval njegovo življenje. In bo spomin za več prihajajočih generacij.

S takšnim pogrebom tudi poskrbimo za naše okolje. Ne nazadnje je Zemlja tista, ki nam omogoča življenje. Zakaj ji ne bi povrnili vsaj koščka tistega, kar je ona nam podarila?

Spominsko drevo se je na začetku posadilo na zasebni posesti, danes ga lahko posadimo v gozdu, mestnem parku ali drugih javnih površinah. In takšno drevo bo zmeraj zaščiteno pred sekanjem zato, da lahko služi svojemu namenu. Označeno je lahko z imensko ploščico ali sliko.

V nekaterih državah si lahko sami izberete kraj, kjer bo spominsko drevo posejano. Seveda boste svoje želje glede izbire drevesa morali prilagoditi okolju, kjer bi naj rastlo. Kot primer: drevo bora bo bolje uspevalo v gozdu, kot na primer v puščavi.

Spominsko drevo je čudovita zapuščina otrokom, prijateljem, sorodnikom in ostalim bližnjim pokojnega in omogoča zelo oseben kraj spominjanja.

Vir: www.funeralplanning101.com


Oglasi
Oznakeekopogreb

3 comments

  • Kristina 15 septembra, 2009 at 18:48 Odgovori

   Odvisno od vsake države posebej. Ponekod je to dovoljeno (kajti to je bistvo spominskega drevesa), ponekod pa takšnega načina pokopa sploh ne poznajo in je velika verjetnost, da tega ne dopuščajo.

 1. Selena 1 oktobra, 2009 at 10:47 Odgovori

  Stvar je dokaj nepoznana v Sloveniji. V Veliki Britaniji je to zelo razvito.

  Osebno mislim, da ne bi bilo večjih težav če bi posadili drevesce na grobu. To ni veliko drevo, in sem prepričana, da ne bi bilo težav. Če že pomislim, da ljudje postavljajo raznorazne spomenike, potem tudi posaditi majhno drevo, ne bi smel biti problem.

  Veliko je tudi odvisno od upravnika pokopališča. Z njim se da vse dogovoriti.

  Preberite več o spominskih drevesih

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.