Spominske strani za vaše hišne ljubljenčke

Med nami in našimi domačimi ljubljenčki se pogosto spletejo globoke vezi. Kadar jih izgubimo je lahko zato takšna izguba precej boleča, a si lahko sedaj bolečino vsaj deloma olajšamo z vzpostavitvijo spominske spletne strani.

Srce človeka lahko sodimo po tem, kako ravna z živalmi, je nekoč zapisal znani mislec Immanuel Kant. Veliko je ljudi, ki jim hišni ljubljenčki predstavljajo ne le bitja za kratkočasenje, temveč tudi posebno vrsto zaupnikov ali prijateljev. Za marsikoga so hišni ljubljenčki edini prijatelji.

Tako so vezi, ki se spletejo med lastniki in njihovimi hišnimi ljubljenčki, največkrat globoke . Iz tega razloga je globoka tudi bolečina ob njihovi izgubi. V času žalovanja je mnogim ljudem, nekdanjim lastnikom preminulih ljubljenčkov, lažje, če se ljubljenčka spomnijo vsaj v spletni obliki na spominski strani, kjer lahko negujejo spomin nanj in prosto izražajo svojo ljubezen.

Zapisi na spominskih spletnih straneh lahko na bolečino ob izgubi delujejo blažilno. Preminulega ljubljenčka sicer še vedno pogrešamo, a se obenem zavedamo, da je bil čas, ki smo ga preživeli skupaj nekaj posebnega, in da je ljubljenček predstavljal velik del našega življenja. Spominske strani so zasnovane na ideji, da nam izražanje čustev in občutkov na takšen način in izražanje naše ljubezni do preminulega hišnega ljubljenčka, pomaga, da se z bolečino lažje spopademo. Te strani nam tudi omogočajo, da se povežemo z ljudmi, ki delijo podobne izkušnje in so že izkusili celoten proces žalovanja.

Z virtualnimi spominskimi stranmi počastimo spomin na naše preminule hišne ljubljenčke, ki so v našem življenju – bodisi v življenju otroka bodisi odrasle osebe – igrali pomembno vlogo. Anatole France je na to temo zapisal: “Dokler ne občutiš, kako je imeti rad živali, ostane del tvoje duše neprebujen.”

Takšna spletna stran je sedaj na voljo tudi pri nas. Kdorkoli se sooča z izgubo hišnega ljubljenčka in želi bolečino ob tej izkušnji ter druga občutja deliti s preostalim svetom, se lahko vpiše na spletno stran, na kateri brezplačno vpiše spominske besede in misli, namenjene počastitvi spomina na svojega ljubljenčka.

Epigraf spletne strani pravi, da je virtualna spominska stran vedno na voljo, da razsvetli zadnje počivališče vašega ljubljenčka, saj na njej sveče nenehno gorijo, cvetje pa nikoli ne umre.

Vir:

Oglasi

1 comment

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.