Še več nenavadnih smrti

Pisali smo že o nekaj najbolj nenavadnih načinih, kako so ljudje zapustili ta svet (Najbolj nenavane smrti v zgodovini). Tokrat vam predstavljamo še nekaj izrednih in včasih grozljivih smrti.Smrt zaradi ugriza v jezik

Allan Pinkerton, znani škotsko-ameriški detektiv, ki je razvil pomembne preiskovalne tehnike kot je nadzor osumljencev in tajno delo, je umrl zaradi infekcije, ki je sledila potem, ko se je zaradi padca na pločniku ugriznil v jezik.

Ubil ga je pomarančni olupek

Podobno nesrečo je imel Bobby Leach. Ta je pred svojo nenavadno smrtjo že precej izzival usodo – v sodu je namreč kot drugi človek na svetu prečkal Niagarska slapove. In preživel. Nato pa mu je nekega dne med sprehodom po ulicah nekega novozelandskega mesta spodrsnilo na pomarančnem olupku, ki je ležal na tleh. Nogo si je poškodoval tako hudo, da so mu jo morali amputirati, umrl pa je zaradi zapletov po operacijskem posegu.

Smrt zaradi 1. zastrupitve, 2. strelne rane (4-krat), 3. udarcev s palico, 4. utopitve

Legende pravijo, da je bil ruski menih in prerok Grigorij Rasputin (1869–1916) najprej med večerjo s političnim nasprotnikom zastrupljen s tolikšno količino cianida, ki bi sicer ubila tri može. A mu strup ni prišel do živega. Nato so ga njegovi morilci z revolverjem ustrelili v hrbet, in sicer kar štirikrat. Toda Rasputin je preživel tudi strele. Nazadnje so ga še močno pretepli s palicami in odvrgli v ledeno mrzlo reko Nevo. Ko ga je naplavilo na obrežje, je obdukcija pokazala, da je bil vzrok smrti utopitev.

Umrl zaradi odsotnosti žene

Leta 1978 je Kurt Goedel, avstrijsko-ameriški matematik, umrl zaradi lakote, ker je bila njegova žena hospitalizirana. Goedel je bil namreč ekstremno paranoičen in je zavračal hrano, ki jo je pripravil kdorkoli drug kot ona. Ko je v bolnišnici Univerze Princeton umrl zaradi “podhranjenosti in izčrpanosti povezanih z osebnostno motnjo”, je tehtal le 30 kilogramov.

Ubile so ju smeti

Brata Homer in Langley Collyer sta bila kompulzivna skopuha. Obvladoval ju je strah pred tem, da bi karkoli zavrgla. Tako sta v svoji hiši kot obsedena zbirala časopise in vso drugo navlako. Leta 1947 je anonimnež poklical policijo in prijavil smrt na njunem domu; ko je policija vstopila, je našla Homerjevo truplo. Langleyja so našli šele dva tedna kasneje, ko so iz hiše odstranili skoraj 100 ton smeti. Kot kaže, se je Langley plazil med tuneli, zgrajenimi iz časopisov, da bi svojemu paraliziranemu bratu nosil hrano, a se je eden izmed tunelov porušil in ga pomečkal, Homer pa je kasneje umrl zaradi lakote.

Ubijalski orjaški sončniki

Leta 1991 sta umetnika Christo in Jeanne-Claude pripravila okoljsko umetniško razstavo, ki jo je sestavljalo na tisoče orjaških sončnikov v rumeni in modri barvi, postavljenih v Kaliforniji in na Japonskem. Velikanski sončniki so bili visoki 6 metrov s premerom skoraj 9 metrov, vsak pa je tehtal skoraj 200 kilogramov. Sončniki so postali velika turistična atrakcija. Manj kot dva meseca po odprtju razstave se je neka 33-letna ženska odpeljala do Kalifornije, da bi videla to čudo. Ko je prispela, je pihal močan veter, ki je izruval enega izmed sončnikov in ga odnesel točno proti njej. Sončnik jo je stisnil ob pečino in jo poškodoval do smrti. Avtorja razstave sta naročila umaknitev vseh sončnikov, a je tudi odstranjevanje zahtevalo življenje. Tokrat Japonca, ki ga je med strojnim odstranjevanjem sončnikov ubilo 65.000 voltov napetosti.

Nasmejala sta se do smrti

Okoli leta 1600 naj bi se do smrti nasmejal burmanski kralj Nanda Bayin, po tem ko ga je italijanski trgovec obvestil, da so Benetke svobodna država brez kralja. Le nekaj več kot 50 let kasneje naj bi se podobno dogodilo škotskemu aristokratu Thomas Urquhartu, vseznalcu in prvemu prevajalcu francoskega avtorja Rabelaisa v angleščino. Umrl naj bi zaradi smeha, ki je sledil informaciji, da je Charles II prevzel prestol.

Viri:

http://www.neatorama.com/2007/03/12/30-strangest-deaths-in-history/
Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.