Namesto spomenika naj na vas spominja drevo

Na seznam zelenih pogrebov, kot jih imenujemo tudi drugače, smo dodali še eno vrsto eko pogreba. Pepel pokojnika lahko sedaj shranimo v žaro iz katere bo kasneje na pokojnika namesto nagrobnika  spominjalo drevo.

Bios žara je popolnoma biološko razgradljiva. Izdelana je iz kokosove lupine, stisnjene šote, celuloze in semena drevesa, v katerega si pokojnik želi strasti. Po tem, ko se pepel spravi v žaro, se le ta zakoplje v zemljo in seme prične kaliti. Kreator Bios žare španec Martin Azua je prav tako poskrbel, da lahko izbirate med večimi vrstami dreves.

Kako so vam blizu t.i. zeleni pogrebi? Bi želeli, da namesto spomenika raste na vašem grobu drevo?

Viri:

Oglasi

3 comments

 1. Pavlič Marjana 13 februarja, 2014 at 13:14 Odgovori

  Spoštoavni !
  Pri prebiranju vešega meila,kis mo ga prejeli dodajamo podatek ,da se že vrsto let ukvarjamo z projektom elektrifikacija razsvetljave večnih lučk na grobovih za najemnike grobnega polja,kizmanjšuje odpadkes kupaj lahko naredimo nekaj dobrega za okolje naša rešitev pa predvideva električno večno lučko ,ki jo napeljemo v obstoječo svetiljko na grobu.Za vse informacije smo dosegljivi na gsm 031441-148.

  S spoštovanjem !

  Pavlič Marjana

 2. Melita 15 septembra, 2016 at 17:23 Odgovori

  Zelo sem navdušena nad tem kar sem prebrala na vaši strani.pogreb na tak način je mene zelo navdušil, zelo si želim, da moj pepel takole dajo v bio žaro in, da se potem posadi drevesce.Ne maram teh zguljenih pogrebov z prisotnostjo cerkve. Pač imam svoje razloge.
  rada bi samo vprašala, če mi lahko kdo pove, če je možno to izvest v naši državi Sloveniji?Tako,da bi bilo zakonito!
  IN ali je možno to izvest v svojem imenu, brez privolitve državnih organov?

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.