Ženske v pogrebni dejavnosti

Pogrebna dejavnost je še do nedavnega veljala za moško obrt. V zadnjem času pa se v tem poklicu uspešno uveljavljajo tudi predstavnice ženskega spola. Tokrat pišemo o njihovih motivih za opravljanje tega poklica ter o prednostih in slabostih ženske prisotnosti v pogrebništvu.

O teh temah smo se pogovarjali tudi z Elvino Babajić, direktorico pogrebnega podjetja Babajić.

Budni spremljevalci razvoja smernic na področju pogrebne dejavnosti in opravljanja pogrebnih storitev bi z lahkoto potrdili, da se v teh poklicih v zadnjih letih uveljavlja vse več žensk, čeprav je pogrebna in pokopališka dejavnost še do nedavnega veljala za predvsem moško domeno. Toda prisotnost in uveljavljanje žensk lahko ima za dejavnost kot tako mnoge prednosti. Kakšen pa je dejanski položaj žensk v pogrebništvu ter kako se razlikuje od moškega? Kaj lahko ženske doprinesejo k pogrebni dejavnosti ter kje je njihov manko? O tem je spregovorila tudi Elvina Babajić, direktorica uspešnega mednarodnega podjetja Pogrebne storitve Babajić, d.o.o.

Zakaj se ženske odločajo za pogrebništvo?

Posebne statistike o deležu predstavnic ženskega spola, ki so zaposlene v pogrebni dejavnosti niso na voljo. Kljub temu pa je jasno, da so v tej dejavnosti v še ne tako davni preteklosti povsem prevladovali moški in da je bila prisotnost žensk minimalna. Čemu torej lahko pripišemo ta pomemben premik? Vse večja svoboda in raznolikost kariernih možnosti je nekaterim ženskam omogočila, da so sledile svojim sanjam. Druge so soočene z lastno izgubo začutile potrebo, da pomagajo sočloveku, ki se spopada s smrtjo bližnjih. Spet tretje so ukvarjanje s pogrebništvom nasledile od svojih očetov, kar bi bilo sicer še pred časom rezervirano le za moške potomce.

Takšna je tudi zgodba mlade in uspešne Elvine Babajić. Kot rada pove, je podjetje, katerega direktorica je zadnja tri leta, pred dobrim desetletjem in pol ustanovil njen oče. Že od vsega začetka jo je kot prvo in s tem najstarejšo potomko počasi uvajal v posel. Pomagala mu je pri lažjih delih, ki so sčasoma postajala vse bolj zapletena in odgovorna. Nazadnje je po nekaj prestalih “preizkusih” postalo kar nekako samoumevno, da bo prevzela vodenje podjetja. Tako je že pri rosnih enaindvajsetih letih postala direktorica uveljavljenega podjetja, ki ga danes uspešno vodi – seveda pa se še vedno neprestano posvetuje z očetom.

Razširjeno nezaupanje v ženske sposobnosti

Toda četudi je delovanje žensk v pogrebništvu dobrodošlo ter široko sprejeto, se predstavnice nežnejšega spola zlasti na začetku, ko še nimajo uveljavljenega imena, spopadajo z mnogimi preprekami. Mnogi namreč zaradi tradicionalnega prepričanja v ‘moškost’ tega poklica ženskam ne zaupajo povsem povsem ter celo menijo, da pri svojem delu ne bodo tako uspešne kot njihovi moški sodelavci. Tovrstni dvomi se pojavljajo zlasti na strani stanovskih kolegov. Direktorice pogrebnih podjetij dvomljivcem največkrat dokažejo prav nasprotno. Svoje delo tako opravijo z odliko ter se dokažejo in pridobijo zaupanje vseh vpletenih strani.

Navedene trditve je potrdila tudi Elvina Babajić; zanjo je bila situacija še toliko težja, ker so bili kot predstavnika podjetja Babajić stanovski kolegi ter drugi, s katerimi v podjetju sodelujejo, vajeni moškega, ki je bil poleg tega še mnogo starejši in izkušenejši. Tako ni bilo redko, da je morala zaradi svoje mladosti še dodatno trdo delati, da si je priborila mesto, ki ji pripada. Danes teh težav skorajda nima več, četudi občasno naleti na komentarje, da si je za mlado, razgledano in izobraženo žensko izbrala nadvse nenavaden poklic. Je pa takšne pripombe ne motijo. Nasprotno: vsakič znova ji dajo vedeti, da je nekaj posebnega, kar skuša še dodatno vnovčiti.

Prednosti ženske prisotnosti v pogrebni dejavnosti

Četudi se komu ženska prisotnost v tem poklicu vsemu navedenemu navkljub še vedno zdi nenavadna, pa je treba izpostaviti še nekaj prednosti, ki jih v pogrebništvo prinaša vključenost pripadnic ženskega spola. Neredko so stranke ženske, ki se spopadajo z izgubo bližnjega; tem se je v čustveno napornem obdobju prijetneje pogovoriti z drugo žensko, ki je sposobna povsem drugačne empatije ter ima drugačen občutek za sočutje kot moški. Poleg tega je pri zagotavljanju pogrebnih storitev (denimo pri naročanju žalnih aranžmajev, osmrtnic, zahval ipd.) pomembna ženska eleganca ter ženski okus, ki lahko pridata še dodaten slovesen občutek žalostnim slovesnostim. Neredko pa se ob ženski kot direktorici pogrebnega podjetja prijetneje počutijo tudi moški – ženske namreč lahko izražamo večjo zaupljivost ter dajemo občutek domačnosti in topline.

Enako pravi tudi Elvina Babajić, ki smo jo za konec povprašali še za nasvet morebitnim drugim mladim ali ne toliko mladim ženskam, ki bi si želele zgraditi kariero v pogrebništvu. Realistično, a obenem navdihujoče je zaključila: “O tovrstnem poklicu raje niti ne razmišljajte, če niste pripravljene vanj dati sebe kot celote. Mnogo bo neprespanih noči, nepričakovanih sprememb načrtov, odpovedi že potrjenih dogovorov ter nenazadnje čustvenih naporov. Toda, ko boste na koncu dneva potegnile črto, boste zadovoljne in srečne – zadovoljne, da ste lahko nekomu priskočile na pomoč ter dale upanje, ko to najbolj potrebuje. Za mnoge boste žarek sonca v njihovih najbolj črnih trenutkih.”

In prav to je tisto, zaradi česar je opravljanje te dejavnosti več kot zgolj poklic.

Viri:

  • Funeral Service Times
  • Intervju z Elvino Babajić, direktorico podjetja Pogrebne storitve Babajić d.o.o.
  • Fotografija: www.sxc.hu
Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.