Brezplačna revija o smrti, ki je del življenja

Izšla je tretja številka brezplačne revije Pogreb ni tabu v nakladi 5.000 izvodov. V njej 19 avtorjev razmišlja o smrti, ki je del življenja. Od zelo osebnih izpovedi pa do vedno bolj aktualnih vprašanj o stroških pogreba ter tem, kot sta paliativa, evtanazija.In tudi o najpomembnejši temi - kako vsak dan polno živeti.

Saša Filipovski je s svojim razmišljanjem revijo pospremil z uvodnikom, ki ga zaključi z besedami "Naučimo se živeti – in tudi umreti. Kam pa gremo po smrti? Pomembneje je, kakšni pridemo tja. Kamorkoli že …" Z osebnimi izpovedmi sta revijo dopolnila tudi Vlasta Nussdorfer, ki razmišlja o tem, kaj bi še rada storila v svojem življenju; in Tone Hočevar z intimno izpovedjo, kje in kako bi želel biti pokopan - Sava bo njegov zadnji dom. Karmelina Husejnović se je pogovarjala z Matjažem Luzarjem, režiserjem filma Srečen za umret.

Poglejte si spletno različico revije

Revija Pogreb ni tabu št. 3

Med stroški so avtorji obravnavali zakonske spremembe pri pogrebninah in posrmtninah. Vedno pomembnejši postajajo tudi stroški domov za ostarele. Andreja Šober je primerjala tudi cene pogrebov v 11 evropskih državah. Revija prav tako obravnava pogosta vprašanja povezana z dediščino.

Revijo izdaja Zavod Pogreb ni tabu, ki si prizadeva za detabuiziranje tem staranja, umiranja, smrti in pogreba. Dostojanstveno umiranje in pogreb sta osnovni potrebi vsakega izmed nas - vendar pa zaradi tabujev in zavračanja pogovorov to pogosto ni mogoče. Okrog 19.000 družin se vsako leto sreča s stisko ob smrti svojcev, kar je še dodaten razlog, da bi se o umiranju, smrti in pogrebih morali pogovarjati pogosteje. Zavod Pogreb ni tabu informacije širi prek spletnega mesta od leta 2009, brezplačne revije (ki izide enkrat letno) od 2011 in projektov, kot je prižgimo virtualno svečo (www.svecamanj.si).

Revija bo na voljo od 29. 10. 2014 na pokopališčih, domovih za ostarele, matičnih uradih (upravne enote). Od 27.10.2014 pa jo lahko naročite brezplačno tudi po pošti. Vaše podatke nam sporočite na info@pogreb-ni-tabu.si ali na 041 355 426. Seveda pa je na voljo tudi elektronska verzija revije (klinite na povezavo).

Hvala vsem za podporo!

Ekipa Pogreb ni tabu

Oglasi
Oznakerevija

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.