»Pod drobnogledom« - nova kategorija na našem portalu

Ker nenehno skrbimo za razvoj portala Pogreb ni tabu ter želimo vam dragi bralci postreči z najboljšimi informacijami in napotki, smo razvili novo kategorijo z imenom »Pod drobnogledom«. Vsake toliko časa bomo kakšen mesec posvetili nekemu pogrebnemu podjetju, ki ga bo izbralo uredništvo našega portala. To podjetje bomo analizirali, izpostavili ključne prednosti, inovacije, nove storitve, urejenost pokopališč, zaposlene in njihov odnos do strank ter morebitne izboljšave, ki jih bo naša raziskovalna ekipa na podlagi analiziranega, priporočila. 

Namen kategorije »Pod drobnogledom«

Pogreb ni tabu nudi preventivni pregled pogrebnega podjetja, da bodo za vas lahko še boljši, vam stali ob strani ter vas vodili korak za korakom takrat, ko boste to najbolj potrebovali.        Dejstvo je, da ljudje redko razmišljamo o smrti in pogrebu. Ne želimo o tem razmišljati, ker nas sama misel na dejstvo, da bi nas nekdo izmed naših bližnjih zapustil, žalosti. Zato to misel raje odrivamo in si želimo, da se s  smrtjo v družini nikoli ne srečamo. A žal temu ni tako. Smrt je del življenja. Redko kdaj smo pripravljeni nanjo, organizacija pogreba pa nam predstavlja nujno zlo. Ljudje se premalo zavedamo, da je tudi pogreb, poleg rojstva in poroke, pomemben življenjski mejnik. Je naš zadnji. In pomembno je vedeti ali vsaj približno poznati želje posameznika, o tem kje in kako želi biti pokopan. Nekaterim je vseeno, nekateri pa imajo eksplicitne želje, kot je recimo raztros pepela v morje, pogreb v rojstnem kraju, civilni pogreb, odstop telesa v znanstvene namene in tako dalje. Če ne poznate želja pokojnega, ne morete organizirati pogrebne slovesnosti po njegovi »meri«. Če ste seznanjeni z željami preminulega, potem od izbranega pogrebnega zavoda zahtevajte željeno.

Zahtevajte in pričakujte več

Dandanes se da vse urediti, veliko stvari je na voljo, največkrat pa je odvisno od samih pogrebnih podjetij, če svojim strankam ponudijo in predstavijo vse možnosti. Večina pogrebnih podjetij deluje po ustaljenem vzorcu in zato so si vse pogrebne slovesnosti med seboj podobne, če ne celo enake. Vsiljujejo vedno iste pevce, ki imajo vedno enak repertoar, vedno iste govorce, vedno iste gostilne za sedmine itd. Zahtevate lahko veliko več. Pričakujte raznoliko ponudbo. Na našem portalu že obstaja kategorija »Pogreb po meri človeka«, kjer je nekaj naših bralcev z nami delilo svojo izkušnjo z organizacijo pogrebne slovesnosti.

Vsi se zavedamo dejstva, da pri organizaciji pogrebne slovesnosti ni »popravnega« izpita. Ravno zato vam portal nudi preventivni pregled pogrebnega podjetja, da bodo za vas lahko še boljši, vam stali ob strani ter vas vodili korak za korakom takrat, ko boste to najbolj potrebovali.        

uredništvo
Pogreb ni tabu

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.