Info točka EnMemoro na pokopališčih

Portal EnMemoro - informacijska točka, s pomočjo katere uporabniki in obiskovalci pokopališč dostopajo do različnih podatkov o pokopališču, vključujoč podatke o grobovih. Virtualno pokopališče je dostopno preko svetovnega spleta in info postaje na samem pokopališču. Kot pilotni projekt info točko EnMemoro trenutno izvaja Komunalno podjetje Velenje na pokopališčih Podkraj in Škale pri Velenju. 

Info točka - vse informacije o pokopališču na enem mestu

V informacijski dobi, v kateri živimo, se skorajda ne moremo izogniti uporabi sodobnih tehnologij. Na voljo jih je vse več in precejšnje število ljudi verjame, da nam nenehno napredujoča informacijska in medijska tehnika škoduje, saj preveč in škodljivo posega v družbo, ki smo je vajeni. V Zavodu Pogreb ni tabu smo nasprotno prepričani, da smo vsi sposobni sodobne tehnologije uporabljati pametno. Verjamemo, da jih znamo uporabljati tako, da tehnologije ne bi zamenjale našega ustaljenega načina življenja, temveč bi nam ga olajšale in obogatile.

S tem prepričanjem smo razvili inovativno info točko EnMemoro, ki jo kot novost pri nas in pilotni projekt trenutno več kot uspešno izvaja Komunalno podjetje Velenje. Za kaj gre?

EnMemoro je virtualno pokopališče, preko katerega lahko obiskovalci pokopališč in drugi uporabniki na sodoben način in na enem mestu dostopajo do vseh pomembnih informacij, povezanih s pokopališčem. Uporabniki lahko do točke dostopajo kjer koli in kadar koli preko spletne strani ali pa na pokopališču preko monitorja, ki deluje na dotik. V skladu z zadnjimi svetovnimi smernicami info točka vključuje različne vsebine in s pomočjo več programov omogoča opravljanje različnih storitev na enem mestu.

KLIKNI NA SLIKO ZA POVEČAVO

Info točka

Vse informacije o pokopališču na enem mestu

Info portal je v prvi vrsti namenjen obveščanju, saj vsebuje vse koristne in dnevno osvežene informacije o pokopališču. Preko portala lahko denimo dostopate do napotkov v primeru smrti. EnMemoro uporabnikom nudi odgovore na vprašanja kot so: kaj storiti v primeru smrti na domu ali v bolnišnici, koga najprej poklicati in kdo je dežurna kontaktna oseba, ki je v pogrebni službi dosegljiva 24 ur na dan. Na info portalu so objavljeni veljavni ceniki pogrebnega podjetja, skupaj s cenikom vseh pogrebnih in pokopaliških storitev, kakor sta najem vežice ali upepelitev.

Vključena je tudi rubrika, ki uporabnikom predstavlja najnovejše storitve, ki so na voljo (npr. Algordanza spominski diamanti), ter nabor nasvetov in izbranih člankov, sicer objavljenih na portalu Pogreb ni tabu. Če imajo uporabniki kompleksnejša vprašanja, na katera na info točki ne najdejo odgovora, se lahko povežejo tudi s svetovalcem, ki jim bo brezplačno in v najkrajšem možnem času odgovoril s strokovnim nasvetom. Uporabniki lahko preko portala dostopajo tudi do kontaktov lokalnih kamnosekov, cvetličarn, izvajalcev žalne glasbe in govorcev, ter ne nazadnje pomembnih obvestil za obiskovalce grobov in o pogrebih.

Nič več tavanja po pokopališču v iskanju grobnih mest

Druga pomembna funkcija info točke EnMemoro je iskanje in lociranje grobnih mest.  Iskalnik z vnosom imena in priimka pokojnika poišče lokacijo grobnega mesta, na katerem leži iskani pokojnik. Z uporabo tega enostavnega iskalnika se na pokopališču ne boste nikoli več izgubili! Zemljevid pokopališča namreč omogoča, da prikaz ni le številčen (tj. oznaka grobnega mesta), ampak tudi grafičen s prikazom poti, ki na primer vodi od info portala do iskanega grobnega mesta. Uporabnikom pametnih telefonov EnMemoro omogoča tudi, da poskenirajo QR kodo in zemljevid s potjo do groba prenesejo na telefon.

KLIKNI NA SLIKO ZA POVEČAVO

Info točka

Ohranjajte spomin na mrtve preko info točke

Kot simbioza različnih projektov info točka opravlja še eno funkcijo, in sicer omogoča virtualno ohranjanje spomina na preminule. Na portalu EnMemoro so vsakodnevno objavljene zadnje osmrtnice, preko katerih lahko z enim samim klikom dostopamo tudi do spominskih strani. Te lahko ustvarimo na novo, ali pa na že obstoječe napišemo posvetilo preminulemu v spomin, položimo cvet, prižgemo virtualno svečo ali se vpišemo v spletno žalno knjigo. To lahko storimo kadar koli, vzame pa nam le nekaj minut – precej manj časa, kot ga je potrebnega za obisk pokopališča. Pa še za okolje poskrbimo na ta način.

Simbioza tehnologije in pogrebnih storitev

Info točka EnMemoro pri nas orje ledino na področju koristne uporabe sodobnih tehnologij. Na enem mestu združuje vse najboljše in najkoristnejše značilnosti in funkcije že uveljavljenih projektov, in jih dograjuje, povezuje ter dopolnjuje. Njena bistvena prednost je, da nudi dostop do najrazličnejših informacij na enem mestu, ki mu lahko dostopamo kadar koli in od koder koli. Z info točko EnMemoro sta čas in kraj postala relativna; pomemben je zgolj spomin na tiste bližnje, ki so z nami le še v srcu in mislih, ter praznovanje časa s tistimi bližnjimi, ki nas še obdajajo tudi fizično.

Več o Info točki EnMemoro

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.