Dobrodelni koncert 'Srca za hiše hospica'

Vabimo vas, se udeležite gala dobrodelnega koncerta 'Srca za hiše hospica', ki bo v soboto, 26. januarja 2014. Darujmo za dostojanstveno slovo.

V zadnjem času lahko v slovenskih medijih beremo žalostne novice o negotovi usodi edine hiše hospica pri nas. Da bi vsaj začasno rešili neugodno finančno stanje ustanove, poskrbeli za nadaljnje delovanje programa paliativne nege ter obenem ozaveščali javnosti o ključnih vrednotah našega časa kakor sta sočutje do sočloveka in zavedanje minljivosti, je Manca Košir kot večletna prostovoljka društva hospica dala pobudo za dobrodelni koncert. Kot pravi, se “stopnja civiliziranosti meri z odnosom družbe do starih in umirajočih.”

Gala dobrodelni koncert Srca za hiše hospica

V zavodu Pogreb ni tabu prav tako menimo, da si sleherni umirajoči zasluži dostojanstven odhod – tudi v Sloveniji, čeprav se paliativna nega pri nas nahaja na začetku svoje razvojne poti. Hkrati verjamemo, da lahko zaposleni in prostovoljci hiše hospica s svojo prisotnostjo v življenje umirajočega, ki se neizbežno bliža koncu, prinesejo polnost in pozitivno energijo. Zato se pridružujemo vabilu na koncert: SRCA ZA HIŠE HOSPICA!

Dobrodelni koncert za Hišo hospica bo v soboto, 26. januarja 2014 ob 18. uri v SNG Opera in balet Ljubljana.

Nastopili bodo: Marko Hatlak & Funtango z gosti, baletni ansambel ljubljanske Opere, zdravniški orkester Camerata Medica.

Vstopnice so na voljo na naslednjih mestih:

• Blagajna SNG Opera in balet Ljubljana (vhod s Cankarjeve ulice), pon.-pet., 10.00-17.00, ter uro pred predstavo, T: 01 241 59 59, 031 696 600; www.opera.si

• Eventimova prodajna mesta (Petrol, Pošta, Big Bang …) in prek spletne strani www.eventim.si

• Na sedežu društva hospic v Ljubljani, na Gosposvetski 9, T: 01 244 44 92, in v hiši Hospica na Hradeckega 20, T: 01 420 52 60.

Dodatne informacije o dogodku lahko najdete na spletni strani društva hospic ali facebooku.

Odprimo srce za svoje življenje … in minevanje. Darujmo za dostojanstveno odhajanje tistih, ki se poslavljajo in tlakujmo svojo lastno pot v dobro.

Oglasi
Oznakenovice

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.