Mirni shod po Ljubljani v spomin na žrtve ob 20. obletnici genocida v Srebrenici

Ob okrogli obletnici genocida v Srebrenici bosta organizatorja spominskega programa 8372 živih spominov, zavoda Averroes in Pogreb ni tabu v spomin na nedolžnih 8372 ... življenj, ki so ugasnila v Srebrenici leta 1995, priredila mirni shod po Ljubljani.

Zato vas vabimo, da se nam v soboto, 11. julija 2015, ob 11. uri, pridružite na ploščadi Trga republike pri Parlamentu v Ljubljani in sodelujete na mirnem shodu po Ljubljani ter tako oddate spomin in čast nedolžnim Srebreničanom.

mirni_shod

Združenje Ženske Srebrenice, ki združuje preživele matere in žene, vsakega 11. v mesecu kontinuirano že dvajset let organizirajo mirni shod s posebno verigo, na kateri so izobešeni vezeni kosi blaga z imeni izgubljenih življenj v srebreniškem genocidu. Tokrat bo mirni shod potekal v Ljubljani in veriga bo po dvajsetih letih prvič zaokrožila svojo pot zunaj meja BiH - prvič v Ljubljani.

Vabimo vas, da ste del mirnega shoda in da kos blaga, eno usodo, eno življenje popeljete po kratki poti čez center Ljubljane do glavnega stičišča na Prešernovem trgu, kjer bo ob 12. uri ob izvedbi Srebreniškega inferna organizirana minuta molka. S tem dejanjem, poleg oddajanja časti in spomina, želimo spomniti in opozoriti na genocid, ki se je zgodil v srcu Evrope še ne tako dolgo nazaj, in na vse Srebrenice, ki se še danes dogajajo po svetu. Bodite del multietnične kolone, ki predstavlja in podpira mir, dostojanstvo, človekove pravice in svobodo.

Mirni shod je tudi zadnji dogodek v nizu dogodkov znotraj spominskega programa 8372 živih spominov, ki jih od marca 2015 organizirata zavoda Averroes in Pogreb ni tabu.

Oglasi

1 comments

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.