Potujoči cvet Srebrenice v preddverju velike dvorane Državnega zbora

Državni zbor v četrtek, 9. julija 2015, v preddverju velike dvorane gosti Potujoči cvet Srebrenice.

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je organizatorje spominskega programa 8372 živih spominov, ob 20. obletnici genocida v Srebrenici sprejel v četrtek, 9. julija 2015, ob 10. uri v preddverju velike dvorane Državnega zbora. Ob tej priložnosti mu je pripet naprsni cvet Srebrenice, predsednik pa se je vpisal tudi v knjigo vtisov, ki spremlja Potujoči cvet Srebrenice. V knjigo je zapisal: »Spomin na nedolžne žrtve je opomin, solidarnost z njimi pa upanje«.

V okviru 10. redne seje Državnega zbora, ki se je začela ob 11. uri v veliki dvorani Državnega zbora, je imel predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez tudi govor v spomin na genocid v Srebrenici.

cerar_3Organizatorji spominskega programa so priskrbeli tudi 90 cvetov Srebrenice za vse poslance Državnega zbora.

Med drugim je v govoru dejal: "Srebrenica ostaja velik črn madež naših generacij – madež, ki nas nazorno opozarja na prelomljene obljube ob koncu druge svetovne vojne ter na najhujše napake in pomanjkljivosti politično ohromele, a vendarle ne nemočne mednarodne skupnosti. Evropski parlament tako danes sprejema že tretjo resolucijo ob obeležitvi tragičnih dogodkov v Srebrenici. Temu izrazu sočutja in solidarnosti se v imenu Državnega zbora Republike Slovenije pridružujem tudi sam." (prevzeto: www.dz-rs.si)

Govor v celoti si lahko preberete tukaj.

Organizatorji spominskega programa so priskrbeli tudi 90 cvetov Srebrenice za vse poslance Državnega zbora.

Ob tej priložnosti se je v knjigo vtisov vpisal tudi predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar, zunanji minister g. Karl Erjavec in ostali poslanci.

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.