Bar - Največja krsta na svetu

Vodja pogrebnega podjetja z zahoda Ukrajine je odprl verjetno enega najbolj nenavadnih barov sploh. Lokal je namreč oblikovan v povsem pogrebnem slogu; ima obliko krste, tako njegova notranjost kot tudi jedi, ki jih ponujajo, pa se neposredno navezujejo na pogrebe in žalovanje.

Bar v obliki krste

Bar v obliki krste

Za vse tiste, ki ste odprtega duha in naveličani vsakdanjih kavarn in barov, je ukrajinsko pogrebno podjetje zgradilo nenavaden lokal.

Bar je namreč oblikovan kot krsta!

Nahaja se v zahodnem delu Ukrajine, v regiji Lwów , natančneje v mestu Tuskavec, znanem po termalnih vodah.

Ideja o krsta-baru se je porodila Stepanu Pyrianyku, vodji podjetja, ki se ukvarja s pogrebnimi storitvami. Z izgradnjo tega posebnega bara je želel oglaševati svoje delo, ki ga obožuje. Upal je tudi, da bo na ta način v Tuskavec privabil več turistov. Dosegel je oba cilja; zgradil je največjo krsto na svetu! Čeprav je najprej ni želel vpisati v Guinessovo knjigo rekordov, so ga v to prepričali njegovi rojaki.

Omizje

Omizje

Bar v obliki krste nosi ime Večnost. Izdelan je iz borovega lesa, v dolžino meri kar 20 metrov, širok pa je 6 in visok 8 metrov. Notranjost bara Večnost je povsem usklajena – vse je oblikovano v pogrebnem stilu. Mize so izdelane iz klasičnih lesenih krst, in so okrašene z nagrobnimi svečami in pogrebnimi aranžmaji. Natakarice nosijo oblačila, primerna za pogrebne slovesnosti. Za večerjo lahko izberete solate, poimenovane po lokalnih obredih žalovanja, in sicer bodisi Devet dni bodisi Štirideset dni. V ponudbo je vključena tudi jed, poimenovana "Dobimo se v raju". Bar, ki je obenem največja krsta na svetu je vsekakor vreden obiska. O tem, kako gostom tekne hrana v njem, pa bi še lahko razpravljali.

Vir: Oddity Central

Oglasi

5 comments

  1. valida 29 julija, 2009 at 19:41 Odgovori

    Zelo nenavaden članek sploh pa objekt v obliki krste. Ka si folk še ne bo zmislu da oglašuje pogrebno dejavnost. Kdor gre tja naj mu tekne mene tam že ne bodo videli!!!!!!!!!!

  2. Lara 9 avgusta, 2009 at 13:23 Odgovori

    Glede na to, da smo v Velenju že vsega naveličani, bi po mojem mnenju bilo zanimivo izkoristit priložnost in obiskat tale zanimiv bar…če ne kaj drugega, ena malce bolj nenavadna dogodivščina..profita od hrane in pijače pa tut z menoj ne bi imeli:D

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.