Kaj storiti s poročnim prstanom po ločitvi? Pokopljite ga!

Od sedaj naprej imajo tudi prstani iz vašega že končanega zakona svoje mesto. Pospravite jih lahko v krsto, ki je posebej izdelana za te namene, in v katero lahko za vedno zakopljete spomine na propadli zakon!

krsta_za_prstane_napisi

Glede na statistične podatke se kar tretjina vseh zakonov konča predčasno, z ločitvijo. Večini bivših partnerjev poročni ali zaročni prstani na dan prinesejo zgolj slabe, negativne spomine, zato jih ne želijo obdržati. Toda, kaj storiti s prstani?

Krsta za prstane

Krsta za prstane

Jill Testa je med nekim pogrebom dobila odlično idejo – končanemu zakonu oziroma prstanom zagotovite dostojno počivališče, pokopljite jih! Jill je idejo, skupaj s svojim bratom Stevom, uresničila s spletno prodajalno, v kateri lahko naročite miniaturne krste, v katere spravite poročne prstane in s tem ponazorite smrt svojega zakona.

Lesene krste v barvi mahagonija, katerih cena se giblje med 30 in 35$ (kar je okoli 25€), merijo v dolžino približno 15 centimetrov, njihova notranjost pa je obložena s črnim žametom.

Krsta za prstane je lahko ali oprta ali zaprta, na voljo pa so tudi dodatne medeninaste ploščice, v katere lahko gravirate različna sporočila, ki izražajo vaše misli o koncu zakona – od obetajočih, kot je: “Zakoplji prihodnost in pojdi naprej,” do ciničnih, denimo “Tudi meter in pol pod zemljo ni dovolj.”

Jill in Steve menita, da so miniaturne krste odlično darilo za nekdanjega partnerja, s katerim simbolno zaključite ločitveni postopek.

Vir: Wedding Ring Coffin

Oglasi

4 comments

 1. Vlado 31 julija, 2009 at 13:40 Odgovori

  Sicer se ne mislim ločiti je pa takih slučajev hm…..čedalje več!??? Tudi ideja ni slaba, glede simbolike!…..sicer pa mislim, da je to kar žalostno….zelo :-(!!!
  Potem takem se človek vpraša a je še kaj ljubezni na tem svetu!!!???

 2. danijela 10 avgusta, 2009 at 14:24 Odgovori

  Eden glavnih načinov preživetja (hiper)kapitalizma in potrošniške družbe je odpiranje novih trgov (seveda poleg tega, in kar mi gre najbolj na živce, da imajo vse zadeve vgrajeno napako, da se hitro pokvarijo pa je potrebno kupovati novo, hkrati pa staro nenehno izboljšujejo, tako da so izdelki hitro ‘zastareli’, kar vedno bolj postaja sinonim za ‘nekvalitetni’). Eden teh novih trgov je poleg mode, lepotne kirurgije, izmišljevanja novih znamk in podobnega postal tudi trg krst za prstane. Če je že res tako moteč, ga lahko posameznica/posameznik zakoplje tudi brez krste kamorkoli želi. Vendar to ne pomeni, da bo pokopal tudi svoj zakon; spomini bodo vedno ostali in vedno bodo predmeti, ki bodo spominjali na tista leta (mesece, tedne, dneve).

 3. pucca 11 avgusta, 2009 at 23:46 Odgovori

  …zelo zanimivo vse skupaj, vendar sama nikoli tega nebi storila. Če se bi mi kdaj v življenju to zgodilo, prstana vsekakor nikoli nebi zakopala, pač pa bi ga z veseljem nosila še naprej, ker bi vsedno znova spominjal za ljubljeno osebo, ki je žal več ni.

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.