Eko pogreb

Krsta iz bambusa

Krsta iz bambusa

»Eko« predpona se ne pojavlja samo v avtomobilski in prehranjevalni industriji, prodrla je tudi v pogrebniške vode. Tako je sedaj možno pokopati pokojnika na zelo naraven ali eko način. Z eko krsto izrazimo spoštovanje do pogledov in prepričanj pokojnega, prav tako pa je takšna krsta okolju bolj prijazna.

 

 

In kakšno krsto bi izbrali vi?

Krsta iz recikliranega papirja

Krsta iz recikliranega papirja

Krsta iz recikliranega papirja

Podjetje ARKA Ecopod Limited izdeluje posebne ekološke krste, ki so ročno izdelane iz recikliranega papirja. Navzven so okrašene z reciklirano svilo in murvinimi listi. Izbirate lahko med različnimi barvami in potiski, naravno belo ali zlato. Ecopod, kot so jo ustvarjalci poimenovali, je primerna tako za kremacijo, kot za klasični pokop, ker se sčasoma razgradi.
Podjetje izdeluje tudi eko žare oz. Acorn Urn v obliki hrastovega želoda za shranjevanje pepela iz krematorija. Tudi te žare so izdelane iz recikliranega papirja in so biološko razgradljive.

www.ecopod.co.uk

Eko krste

Eko krste

Krsta iz morske trave in bambusa

Podjetje iz Anglije izdeluje ročno pletene krste in žare iz naravnih materialov kot so morska trava, bambus, trsje, kokosova vlakna in vrba. Vse krste so obložene z mehko bombažno tkanino. Izbirate lahko med različnimi oblikami (ovalne, klasične), barvami in tudi velikostmi.

www.naturalwovencoffins.co.uk


Krsta iz kartona

Krsta iz kartona

Krsta iz kartona

Krsta je izdelana iz recikliranega kartona in predstavlja cenejšo in tudi okolju bolj prijazno (za izdelavo) alternativo. Barva in potisk sta pri tej vrsti krst popolnoma vaša izbira.

www.coffins.co.ukKrsta iz bombaža

Krsta iz bombaža

Bombažna in volnena krsta

Krste in žare, izdelane v kombinaciji volne in bombaža, so posamično testirane za trpežnost in nosilnost. Ta kombinacija je popolnoma razgradljiva in primerna tako za žare kot za vse ostale vrste pokopov.

www.coffins.co.uk
Žare iz recikliranega papirja

Žare iz papirja

Žara iz bambusa

Žara iz bambusa

Žara iz bombaža

Žara iz bombaža

Oglasi
Oznakeekopogreb

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.