V večnost na motorju

Če ste mislili, da smo vam predstavili že vse mogoče načine pokopa ali počastitve spomina na preminulo osebo, se motite. Neko pogrebno podjetje na karibskem otoku Portoriku je v tem smislu porušilo vse stereotipe, navdušilo in obenem razburkalo mednarodno – predvsem pa ameriško – javnost. Če vas zanima, kako, berite dalje…

22-letni Portoričan David Morales Colón je kruto in zgodaj zaključil svojo življenjsko pot. Konec letošnjega aprila je umrl v strelskem obračunu v portoriški prestolnici San Juan. Mladenič je menda oboževal Hondin motor CBR600, ki mu ga je stric podaril tik pred smrtjo. Družina se je zato odločila, da na prav poseben način počasti spomin na preminulega Davida – balzamirali so ga. In to kar na motorju.

Ko so se bližnji in drugi znanci od Davida prišli še poslednjič posloviti, jih ni pričakal klasičen prizor pokojnika, oblečenega v pražnja oblačila, ki leži v leseni krsti. Namesto tega David oziroma njegovo balzamirano truplo povsem realistično v dirkaški pozi sedi na športnem motorju, z očali na glavi in v vsakdanji obleki. Njegovi najbližji menijo, da si ga bodo na ta način ljudje lahko zapomnili takšnega, kot je najraje in v resnici bil.

Truplo v dirkaški pozi je postalo prava lokalna atrakcija, ki so si jo ogledovali tudi popolni neznanci. Pogosti obiskovalci so bili menda zlasti otroci, ki so se ob truplu slikali z mobilniki.

Pogrebno podjetje Marin, ki je poskrbelo za Davidovo balzamiranje, pa ima očitno poseben talent za nenavadne pokope. Leta 2008 so tako na primer 24-letnika, prav tako žrtev strelskega obračuna, balzamirali v stoječem položaju. Na 3-dnevnem bedenju pred pogrebnim obredom je pokojnik žalujoče “veselo pozdravljal” stoje, kakor si je pred smrtjo sam zaželel…

Čeprav takšni načini balzamiranja trupel in pokopov nasploh zbujajo poleg navdušenja tudi veliko ogorčenja in nasprotovanja, lahko z gotovostjo trdimo, da se je David Morales Colón v naslednje življenje odpeljal s stilom, ki ga ne bo lahko pozabiti.

Poleg tega lahko pričakujemo, da bo prav ta nenavadna ideja in njena izvedba utrla pot novim, neobičajnim in inovativnim načinom pokopa ali počastitve spomina na ljubljene osebe.

Vir:

Oglasi
Oznakepo smrti

2 comments

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.