Sejem pogrebne dejavnosti

Kot mnoge druge dejavnosti se tudi pokopališka in pogrebna dejavnost redno predstavlja na sejmih. Letošnji bo potekal v poljski prestolnici Varšavi.

Med 19. in 20. novembrom 2010 bo v Varšavi na Poljskem v sodelovanju s češkim sejmom pogrebne dejavnosti VENIA 2010 potekal že peti sejem pogrebništva MEMENTO 2010. Sejem se bo odvijal na mednarodnem razstavišču Warszawskie Centrum EXPO XXI, na ulici Prądzyńskiego 12/14. Sejem oziroma razstavo organizira poljsko združenje pogrebnikov, ki je najstarejša organizacija pogrebne dejavnosti na Poljskem in že deset let redno organizira pogrebni sejem MEMENTO.

Letošnja uradna sponzorja sejma, ki poteka v spomin Wojciecha Krawczyka, sta Fiat avto Poljska ter mednarodne pogrebne storitve Bongo. V Varšavi se bo v dveh dneh predstavilo več kot 80 podjetij iz Poljske, Češke, Madžarske, Italije, Francije, Nizozemske, Belgije, Nemčije in Litve. Predstavili bodo svoje visoko kvalitetne krste, žare, mrtvaške prte, opremo za mrliške vežice, mrliške vozove ipd.

Na sejmu bodo razstavljali večinoma proizvajalci sami in ne njihovi posredniki, zato je le-ta zanimiv za pogrebna podjetja, ki bodo tako lahko sklepala kupčije pod ugodnimi cenovnimi pogoji. Zanimivi pa bodo tudi ostali spremljevalni dogodki; pod pokroviteljstvom svetovnega združenja pogrebnikov FIAT IFTA (predstavnik Slovenije Pogrebne storitve Babajić d.o.o.)  bodo namreč potekale tudi razstave cvetja ter prikazi balzamiranja.

Obenem bo potekala tudi krajša konferenca, in sicer na dve temi; najprej bo obravnavan pomen združenja FIAT IFTA za njegove članice po posameznih državah, ki jim združenje pomaga zlasti pri reševanju pravnih, etičnih ter poslovnih težav. Nato pa bo beseda tekla še o statistikah in trendih na področju upepeljevanja v Evropi in drugod, ter tudi o praksah raztrosov pepela v spominskih parkih.

Več informacij o sejmu – tudi tiste o morebitni udeležbi – lahko najdete na spletni strani www.memento.targi.pl.

Vir:

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.