Umetniške slike iz pepela

Umetniški ustvarjalec Srečko Romih ponuja novo storitev na področju pogrebne dejavnosti pri nas. Kot slikar samouk ustvarja umetniške slike, v katere vdela pepel pokojnika, in s tem omogoča, da bo duh preminule osebe živel še vrsto generacij.

O možnosti, da pepel pokojne osebe vdelate v moderno umetniško sliko, smo poročali že pred dobrim letom. Sedaj to kot novost med pogrebnimi storitvami pri nas omogoča g. Srečko Romih, ki se je na pot umetniškega ustvarjanja podal pred vrsto let.

57-letni Srečko Romih živi in ustvarja v Braslovčah ter je po naravi skromna oseba, ki rada priskoči na pomoč sočloveku. 

Od leta 2009 denimo sodeluje v Medgeneracijskegem društvu za samopomoč Oljka na območju Polzele, v okviru katerega deluje v skupini Vrtnice kot sovoditelj, ter s tem skrbi za premagovanje osamljenosti (zlasti stanujočim v Domu upokojencev Polzela) s pogovori in druženjem. Obenem umetniško deluje v okviru Kulturno umetiškega društva Polzela. Verjame namreč, da ima umetnosti globlji pomen in je tu, da nas razveseljuje, sprošča ter nam nudi estetske užitke.

Ti svoji osebnostni lastnosti in prepričanji je Srečko Romih združil z željo po raziskovaju ter ustvaril edinstveno storitev pri nas – omogoča vdelavo pepela v umetniško sliko. Del pepela pokojnika vmeša v barve, te pa nato nanese na platno. Kot umetnik samouk, ki se je preizkusil in izpopolnil v številnih tehnikah likovnega izražanja, ustvarja unikatne motive in prefinjene utrinke, iz katerih sije optimistična vizija. Spontan izbor barv, kompozicije ter igra svetlobe in energije se dopolnjujeta s pretanjenim občutkom za posebno spominsko vrednost upodobljenega.

Romihove umetniške slike s primesjo pepela pokojnika niso le kopije stvarnosti, temveč nosijo globlje sporočilo, ki nadgrajuje doživetja pokojne osebe. Njegove podobe večplastno prehajajo iz realizma v abstrakcijo. Zaradi edinstvenega in skrajno osebnega pomena, ki ga nosijo slike iz pepela za bodočega lastnika, Srečko Romih pri ustvarjanju podob v te namene upošteva tudi navodila in posebne želje svojih strank.

Njegova dela kot dela priznanega likovnega ustvarjalca so tako zagotovljeno kvalitetna. S tem so nadvse primerna storitev, ki bi jo moralo vsako ugledno pogrebno podjetje z veseljem vključiti v svojo ponudbo. Nesporno kakovost del Srečka Romiha potrjujejo njegovi številni uspehi – za vitraže v tiffany tehniki je prejel certifikat rokodelstva, s katerim so njegovi izdelki označeni kot dela umetnostne obrti, zmagal pa je denimo tudi na natečaju za izbor turističnega spominka občine Braslovče.

Zaradi Romihovega izjemnega čuta za ustvarjalnost ter obenem poetične sposobnosti vživeti se v čustva in položaj sočloveka, njegove slike iz pepela predstavljajo neprecenljiv spomin na pokojnika. Ne le, da bo duh preminule osebe, ostal živ v vaših očeh – živ bo tudi za vaše zanamce.

Za več informacij se obrnite na elektronski naslov sreckoromih@gmail.com ali telefonsko številko 041-793-809.

SPONZORIRANA OBJAVA

Oglasi

3 comments

 1. Andrej 10 november, 2012 at 15:28 Odgovori

  Pozdravljeni

  To je nekaj novega, prvič sem videl prav v tedniku, in mi je ta vdelava pepela sliko všeč.

  Takega slikanja z vdelavo pepela v sliko bi se moralo odločit več slikarjev. No pa saj kot pravim je to nekaj novega in verjetno se bo še kdo začel ukvarjati s takim slikanjem.

  Zanima pa me koliko je to cenovno dostopno!

  Lep pozdrav andrej

 2. Srečko 12 november, 2012 at 09:35 Odgovori

  Pozdravljen,
  res je nekaj novega,sploh v EU,zato bom ta dela avtorsko zaščitil.Cene slik so več kot dostopne, po dogovoru,odvisno od motiva!

  Lep dan Srečko
  inf.041 793809

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.