Tolmačenje sanj

Naše dnevno razpoloženje je velikokrat odvisno od kvalitete spanca, vsebine sanj in njihovega pomena. Kadar so sanje specifične, v pozitivnem ali negativnem smislu, se obrnemo bodisi v tiskano ali pa online verzijo razlage.

V tem besedilu bomo predstavili ene najpogostejših razlag sanj – smrt v sanjah.

Smrt v sanjah

Ne glede na to, ali je bila smrt v sanjah naravna ali nasilna (umor, samomor itd.), jo je potrebno analizirati previdno, ker takšne sanje največkrat nimajo nobene zveze z resničnim umiranjem, temveč naznanjajo kakšno spremembo ali preobrazbo.

V tem kontekstu se ne bomo dotikali prekognicijskih (preroških) sanj, kjer lahko vidimo smrt nekoga, niti telepatskih sanj, kjer lahko občutimo, doživimo in vidimo morebitno smrt naših najbližjih in drugih oseb, s katerimi smo povezani. Takšne sanje so posledica naše ljubezni in skrbi do dragih oseb, ki so prizadete.

Motiv smrti v naših sanjah je lahko povezava z našim zdravstvenim stanjem. Pogosteje je to le umirajoča iluzija o nas samih, razbijanje slike, katero smo zgradili o sebi ali pa opozorilo na neko nevarnost, ki nam resnično preti v življenju. Takšne sanje nas pogosteje opozarjajo ob čustvenih izgubah, kreganju, razpadu zveze ali izgube nekaterih drugih nam pomembnih reči: služba, denar, lastnina in podobno - odvisno od konteksta sanj, od ostalih simbolov in od posameznih elementov teh sanj. Sanje o smrti znajo biti zelo pomembne in lahko govorijo o korenitih spremembah v življenju.

Možnosti je veliko, zato je treba vsake sanje gledati previdno, saj so tudi podrobnosti zelo pomembne.

Smrt

Na splošno smrt v sanjah pomeni kesanje za neko večjo ali pomembno stvar. Pogostokrat pa tudi pomeni podaljševanje življenja tiste osebe, katere smrt sanjamo.

Jok ob/zaradi smrti

Neredko spremlja smrt drage osebe v sanjah tudi jok, ki ga je potrebno spet gledati samo zase. Sam jok nima slabega pomena, razen če jočemo oz. objokujemo »na silo«. Če sanjamo, da je umrla neka nam znana oseba ter jo objokujemo, lahko pomeni, da bomo imeli podobno življenjsko situacijo, kot jo je imel pokojni ali pa bo nekoga od njegovih potomcev doletela težka skrb.

Krsta

Simbolizira rojstvo novega pogleda po smrti. Ob razlaganju sanj o pogrebu, je potrebno biti pozoren na: čas dogajanja, kdo vse je na pogrebu prisoten in kako so oblečeni, kaj oz. koga se pokoplje in podobno.

Grob

Grob v sanjah narekuje, da je znotraj osebe, ki sanja, zakopano nekaj starega: mogoče stari upi, stara prepričanja, načini razmišljanja in obnašanja.

Kadar v sanjah hodimo proti grobu, pomeni, da raziskujemo svet v katerem obstaja neko za nas še skrivnostno življenje. Navadno se to dogaja v trenutku kakšnih konfliktov, ko se še ne znamo ustrezno postaviti/ubraniti. Na tej poti se sanjači včasih srečujejo s prebivalci Hada, ki predstavljajo dele njegove sence. Obstaja še nekaj razlag za grob, na primer iskanje rešitev za konflikte, težave v čustveni sferi (kadar sanjač nosi vence in cvetje) in podobno.

Če so vaše sanje bolj kompleksne, sestavljene iz več dejavnikov, kar največkrat tudi so, vam predlagamo, da poiščete poenotene razlage za vsako postavko vaših sanj, nato pa jih z logičnimi vzporednicami globalno povežete. Samo takrat lahko ima razlaga sanj kakšen smisel.

Vir:

Oglasi
Oznakesanje

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.