Ekskurzija pogrebnikov na Dunaj

Doživite Dunaj drugače! Pogreb ni tabu in agencija Euroval organizirata ekskurzijo za vse pogrebnike, ki si želijo oddahniti in se hkrati navdihniti s sapico dunajske zgodovine. Muzej pogrebništva in Osrednje dunajsko pokopališče sta le del pestrega programa izleta.

DUNAJ

Datum: 28. - 29. september 2012

1. dan

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 15.00 uri, postajališče Dolgi most in vožnja do Celja, vstop potnikov ob 16.00 uri pri dvorani Zlatorog ter ob 16.45 uri vstop potnikov v Mariboru na avtobusni postaji v Mlinski ulici. Nadaljevanje vožnje po avtocesti mimo Šentilja in Gradca do Dunaja, kjer je tudi sedež Evropske zveze pogrebnikov, kamor se bomo pripeljali ob 20.00 uri. Namestitev v našem hotelu, večerja in druženje. Nočitev.

2. dan

Po zajtrku se bomo odpeljali na krajši panoramski ogled zunanjosti dunajskih znamenitosti ob Ringu: opera, gledališče, mestna hiša, univerza, parlament, borza, Straussov, Goethejev in Mozartov spomenik, naravoslovni in umetnostno-zgodovinski muzej ter druge stavbe.

Ob 10.00 uri bomo obiskali Muzej pogrebništva, kjer si ogledamo na stotine razstavnih eksponatov ter dobimo vpogled na zgodovino pogrebništva in pogrebnih ritualov.

Nato se bomo sprehodili skozi »notranje mesto«, mimo veličastnih stavb Hofburga, nekdanjega sedeža mogočnih Habsburžanov, v katerem so danes narodna knjižnica, Španska jahalna šola, kraljevi apartmaji in vladne palače, muzejske zbirke. Obiskali bomo tudi grobnice Habsburžanov.

Po Grabnu bomo prispeli do dunajskega simbola in ponosa, do cerkve sv. Štefana. V prijetni restavraciji nas bo čakalo kosilo.

V popoldanskih urah se bomo odpravili še na Osrednje dunajsko pokopališče, eno največjih pokopališč na svetu, kjer so pokopane znane osebnosti med drugim Ludwig van Bethoven, Johanes Brahms, Josef Strauss … ter ljudje različnih veroizpovedi. Sprehodili se bomo po številnih alejah veličastnega pokopališča, mimo arkad, kjer so grobnice najbogatejših družin kot so Burda, Svarowsky ali Thonet.

Ob 18.00 uri se bomo ponovno zbrali in se odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Pristojbine

Cena: 149,00 EUR pri min. udeležbi 45 oseb in zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • namestitev v hotelu 3* na osnovi polpenziona v dvoposteljni sobi,
  • vstopnina v Muzej pogrebništva in grobnice Habsburžanov,
  • zunanje oglede po programu,
  • nezgodno zavarovanje potnikov,
  • DDV,
  • vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta.

Cena je izračunana pri udeležbi najmanj 45 plačanih potnikov.

Za potovanje je potrebna osebna izkaznica ali potni list.

Doplačila po želji:

  • zavarovanje rizika odpovedi v znesku 10,65 EUR po osebi ob prijavi
  • enoposteljna soba 35 EUR po osebi/noč

Prijava

Prijave so možne s PRIJAVNICO, ki jo izpolnite in pošljete po faksu ali po e-mailu najkasneje do 3.9.2012.

Turistična agencija Euroval d.o.o. Maribor
Tel.:: 02-234-90-96 ali 02-234-90-97
Faks: 02-234-90-98
E-mail: info@euroval.si 

Plačilni pogoji: ob prijavi 30 % akontacije, preostanek 10 dni pred potovanjem. Splošni pogoji Euroval d.o.o. so sestavni del potovanja!

 

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.