Živi vsak dan, kot da je tvoj zadnji

Sami smo povsem odgovorni za vse svoje izkušnje. Vsaka misel, o kateri razmišljamo, soustvarja našo prihodnost, katere začetek je vedno v sedanjosti.

Vsak včasih trpi zaradi slabe vesti ali sovraštva do samega sebe. Najslabša misel je: „Nisem dovolj dober“. Še vedno je to samo misel, vendar misel se lahko spremeni. Za človekovo zdravlje je namreč najnevarnejša ogorčenost, kritiziranost in slaba vest. Oproščanje svojih in tujih grehov je pot k zdravju – tudi v primeru raka. Kadar zares ljubimo sebe, nam gre vse v življenju gre bolje. Zato se moramo se naučiti ljubiti sami sebe. ( Louise L. Hay “Kako pozdraviti svoje življenje“ )

Nekdo je rekel: „Živi vsak dan, kot da je zadnji, ker nekoč tudi bo.“ V povezavi s tem vas sprašujemo, na kakšen način preživljate svoje dneve in do kolikšne mere je vaše življenje izpolnjeno s pomembnimi stvarmi. Dandanes živimo hitro, čeprav za to pogosto sploh ni potrebe. Če se samo ozremo na organizacijo časa in nerazvrščane prioritete, lahko najdemo veliko prostora, ki ga lahko zapolnimo z dragocenimi trenutki.

Za začetek je pomembno, da se spomnite, kako lepo je življenje in koliko prelepih stvari nas obkroža. Napišete jih lahko na list papirja – poleg vseh ostalih malenkosti, ki vam pomenijo veliko, vendar jih jemljete za povsem vsakdanje. Hvaležnost je zelo pomembna, ko govorimo o izpopolnjevanju samega sebi in osebnem zadovoljstvu, zato vam priporočamo, da vsak dan prebete, kar ste zapisali na tisti list papirja.

Kdaj ste nazadnje občutili radosti ob gledanju rož? Kdaj ste nazadnje uživali v lepoti poslušanja glasbe, branja knjige? Kolikokrat dnevno posvetite čas pogovoru s prijatelji in družino? 

„Vsak dan stori nekaj, česar se bojiš.“ To so bile besede Eleanor Roosevelt, nekdanje ameriške prve dame, ki je sama obvladala številne strahove z namenom, da bi iz občutljivega in boječega otroka odrasla v močno, pogumno in samozavestno žensko. Izkoristila je svoj položaj, da je zagovarjala napredek na različnih področjih, zato je njeno življenje že desetletja navdih mnogim. Sporočilo je povsem jasno: preprosto ne smemo dovoliti, da nam življenje mineva v luči številnih strahov, ki sčasoma postanejo del nas ter nam oblikujejo osebnost.

Začnete lahko že tako, da pomislite na nekaj, kar ste si vedno želeli početi. Plesati? Plavati? Voziti kolo? Ekstremni športi? Ni pomembno – samo izberite si nekaj. Največje koristi prinašajo prav fizične aktivnosti, saj vam pomagajo tudi k boljšem fizičnem izgledu! Poleg tega je tudi občutek gibanja dober; samo redni izhodi iz hiše spreminjajo pogled na svet. Gibanje pa nenazadnje proizvaja endorfine, ki imajo pozitiven vpliv na naše psihično počutje.

P.S. Za konec: organizirajte zabavo ali druženje s prijatelji. Naj bo povsem preprostač poskrbite za malo glasbe in veliko enostavne, ne predrage hrane. Ne le, da se boste zabavali z načrtovanjem zabave, zabavalite se boste tudi v družbi vam dragih ljudi. Povečali boste tudi svoj krog prijateljev – in teh ni nikoli preveč!

VIRI:

www.blogspot.com

www.theolivepress.es

Oglasi
Oznakesreča

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.