Bioenergija in prebolevanje

Zakaj pisati o bioenergiji v revijo, ki govori o umiranju, smrti in pogrebih? Ker je ta končni del življenja, o katerem mnogi nočejo premišljevati ali se z njim posebej ukvarjati, zahteven za vse vpletene, tistega, ki odhaja in se poslavlja, kakor tudi za njegove bližnje. Vsi potrebujejo pomoč in bioterapija je eden izmed uspešnih načinov pomoči pri soočanju z boleznijo, umiranjem in smrtjo. Konkretno to pomeni, da lahko bioterapija predstavlja učinkovito in naravno podporo tako bolnim in umirajočim kakor tudi njihovim svojcem, ne le med boleznijo, ampak žalujočim tudi po odhodu ljubljene osebe. Bioterapija namreč ni le dopolnilna metoda zdravljenja bolezni, ampak tudi pomirja in olajša stres ter vrača življenjsko energijo.

Pomoč z bioenergijo

Najpogostejše vprašanje, ki ga zastavljajo ljudje, ki iščejo takšno ali drugačno možnost za rešitev svojih težav, je: ali mi bioterapija in bioterapevt lahko pomagata? Mnogi bioterapevti le pritrdijo, sama pa pojasnim, da so rezultati na splošno izjemno dobri, da ta metoda naravnega zdravljenja in pomoči prav gotovo ne more škoditi, da v nekaterih primerih celo prav čudežno odpravi težave in bolezni, večinoma pa jih vsaj omili ali olajša. Nihče namreč ne more vnaprej predvideti ali zagotoviti stoodstotnega, pa tudi ne 99-odstotnega uspeha, saj je ozdravljenje odvisno od več dejavnikov, med drugim od vrste bolezni in njenega stadija, starosti posameznika, pa tudi od terapevta in uporabljene terapevtske metode. Tudi šolska medicina in zdravniki bolnikom nikoli ne zagotovijo uspešnosti zdravljenja, saj tega ni mogoče storiti ne pri uradnih ne pri dopolnilnih metodah zdravljenja. Zato so tako vprašanja kakor tudi kategorični pritrdilni odgovori, da je to mogoče, nesmiselni. Vsekakor velja poskusiti, saj je odstotek uspešnosti zdravljenja z bioenergijo visok, tveganj in škodljivih stranskih učinkov pa v nasprotju z medicinskimi in farmacevtskimi prijemi sploh ni.

Med najbolj uspešnimi metodami zdravljenja z bioenergijo je metoda Zdenka Domančića, ki jo je razvil in uveljavil svetovno znani mojster hrvaškega rodu Zdenko Domančić, s katero je on sam ali njegovi diplomirani terapevti (med njim sem tudi avtorica tega prispevka), pomagal več kakor milijonu in pol ljudi po vsem svetu. O njem in njegovi metodi zdravljenja sta pred kratkim izšli tudi dve knjigi slovenskega zdravnika specialista prof. dr. Radovana Starca, ki skuša metodo tudi znanstveno razložiti. Dejstvo namreč je, da metoda deluje! To potrjujejo tisoči tistih, ki jim je metoda pomagala ali jih celo povsem rešila bolezni in težav. Kljub temu, da v Sloveniji uradna medicina ni naklonjena dopolnilnim in alternativnim metodam zdravljenja (drugače je v tujini, kjer so energijske in druge dopolnilne metode zdravljenja priznane in cenjene!), pa čedalje številnejši zdravniki svoje paciente podpirajo pri tem, da si pomagajo tudi na ta način. Večina namreč soglaša, da je treba uporabiti vse, kar lahko bolnemu ali pomoči potrebnemu človeku pomaga.

Najpogostejše vprašanje, ki ga zastavljajo ljudje, ki iščejo takšno ali drugačno možnost za rešitev svojih težav, je: ali mi bioterapija in bioterapevt lahko pomagata?

Bioterapija, ki jo izvaja diplomirani terapevt po metodi Zdenka Domančića, deluje na imunski sistem človeka in s tem nasamoozdravitvene sposobnosti organizma. Najboljši zdravnik je namreč naše lastno telo. Metoda deluje, saj je človek tudi energetsko bitje. Vendar se je kljub uspešnosti in učinkovitosti treba zavedati, da čarobne paličice ni in da lahko bolnikom v terminalnih fazah bolezni običajno le omilimo bolečine. A tudi to je veliko, zato je kljub temu lahko bioterapija zelo koristna tudi v tej fazi, saj olajša trpljenje in pomirja.

Škoda je, da se mnogi bolniki za bioterapijo odločijo šele takrat, ko so že vsi drugi "dvignili roke" oziroma se zanjo odločijo prav nazadnje, ko niti s pomočjo najboljših zdravnikov specialistov niso ozdraveli, in se bioterapije oprimejo kot zadnje rešilne bilke. Mnogim takim bolnikom se po bioterapiji stanje bistveno izboljša, a tudi, če jih ni mogoče ozdraviti, je s pomočjo bioterapije njihova kakovost življenja kljub bolezni bistveno višja.

Idealno bi bilo, da bi bioterapija postala del preventive, zlasti ob različnih obremenitvah, tako telesnih kakor čustvenih oziroma psihičnih, in del posameznikove skrbi za lastno zdravje.

Tudi ob prebolevanju izgube ljubljene osebe lahko bioterapija po metodi Zdenka Domančića uspešno dopolnjuje ali celo nadomesti različna zdravila, kakor so antidepresivi in pomirjevala.

Bioterapija Zdenka Domančića se v glavnem in običajno izvaja skupinsko, v Ljubljani pa od novembra dalje Društvo Bioenergija Ljubljana izvaja tudi individualne bioterapije po metodi Zdenka Domančića. Naročiti se je treba po telefonu, številka 041 588 993.

Članek pripravila Mag. Nevenka Gajšek, objavljen v reviji Pogreb ni tabu, št. 1, 2012.

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.