Projekt »V slogi je napredek«

Zavod Pogreb ni tabu bo v kratkem začel izvajati nov projekt, ki je namenjen pogrebnim podjetjem in drugim zaposlenim v pogrebni dejavnosti.

V okviru projekta »V slogi je napredek« želimo okrepiti sodelovanje med ponudniki različnih pogrebnih in pokopaliških storitev. Temelji na prepričanju, da lahko z medsebojno izmenjavo mnenj, pogledov, izkušenj in rešitev zgradimo močnejši in boljši sektor pogrebne in pokopališke dejavnosti, ki bo še bolj kot do sedaj usmerjen k zadovoljstvu končnega uporabnika oziroma naročnika.

Letno bomo organizirali tri do štiri obiske pogrebnih podjetij, ki delujejo v različnih delih Slovenije. V nekajurnem obisku bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati dejavnost, storitve in rešitve, ki jih nudi obiskano podjetje. Verjamemo, da se mnogi pogrebniki srečujejo s podobnimi težavami, zato želimo na ta način spodbuditi prenos znanja, najboljših praks in zamisli ter navsezadnje tudi povezati delavce v našem sektorju, najti skupne točke in rešitve glede zastarele zakonodaje in podobno.

Polni urniki nam redkokdaj omogočajo, da si vzamemo čas in obiščemo pokopališče na drugem koncu države, čeprav bi prav tam lahko našli prave zamisli, kako izboljšati svojo ureditev, postavitev ali ponudbo. V slogi je napredekKateri način upravljanja s pokopališkimi odpadki – posebej z odpadnimi svečami – je najboljši? Kako urediti prostor za raztros pepela, da bo ta uporabniku kar najbolj prijazen in obenem enostaven za vzdrževanje? Na ta in številna podobna vprašanja boste v okviru našega projekta zagotovo lahko našli odgovore. S tistimi, ki so odgovore že našli, boste lahko izmenjali mnenja, oni pa vam bodo predstavili izzive, s katerimi so se srečali, in pojasnili, kako so se z njimi spopadli.

Prvi takšen obisk nas bo popeljal v Ravne na Koroškem h Komunalnemu podjetju LOG, ki ga predstavljamo v rubriki »Pod drobnogledom« in nas je prepričalo s svojim trudom, predanostjo, preudarnostjo in zavidljivimi dosežki. Prav na obisku pri njih smo dobili idejo, da bi bilo izmenjevanje pogrebnikov dobrodošlo, saj nam omogoča tudi tkanje tesnejših vezi in iskanje skupne besede glede rešitev v povezavi z zastarelo zakonodajo in podobnimi izzivi v naši dejavnosti. Obisk Komunalnega podjetja LOG, za katerega je predvidena kotizacija med deset in petnajst evrov, načrtujemo spomladi 2015, zaključili pa ga bomo z druženjem ob kosilu ali večerji.

Se nam želite pridružite tudi vi? Kmalu več informacij!

Elvina Babajić, direktorica

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.