Za levjesrčne - tabor slovenskega društva Hospic

Kdo so Levjesrčni?

Žalujoči otrok ali mladostnik lahko prehodi dolgo, bolečo pot skozi proces žalovanja, če ima v svojem okolju podporo in razumevanje. Šele tako bo zmogel nadaljevati življenje brez osebe, ki mu je bila blizu. Te veščine mu pomagajo tudi ob drugih izgubah, ki jih življenje prinaša. Levjesrčni jih imenujemo ker se pogumno soočajo z žalostjo ob izgubi nekoga, ki so ga imeli radi.

 

 

Tabor za Levjesrčne

je tri in pol dnevni vseslovenski tabor, od 25.10. – 28.10.2018, za žalujoče otroke in mladostnike, ki so doživeli smrt bližnje osebe. Ob strokovnem vodenju, kreativnih delavnicah in sprostitvenih aktivnosti (družabne in športne igre, glasbene, literarne dejavnosti), tabor gradi prostor, ki omogoča preboleti izgubo, nudi varnost ob žalovanju in odpira nove poti za lažje vključevanje v vsakdanje življenje. Program in delavnice vodijo izkušeni voditelji za žalovanje in prostovoljci.

Pravica vsakega Levjesrčnega otroka

Stojimo za tem, da so tovrstna srečanja dostopna vsem otrokom! Ne glede na status ali starost, zato že vrsto let s srčnimi donatorji in prostovoljci ponujamo brezplačno udeležbo do 30 žalujočim otrokom in mladostnikom v starosti od 5 do 17 let.

Ker nam je mar

Levjesrčno veščino poguma imajo tudi odrasli. Predvsemi tisti, ki ne pogledajo stran ob soočenju s stisko otrok in stojijo pogumno ob njih. Če ne zmorejo drugače, jih podprejo na način, ki je za njih v danem trenutku sprejemljiv. Spoštujemo vsak trud! Za srčen, izkustven in strokoven pristop smo tu ZA vas mi, izkušeni voditelji za žalovanje in prostovoljci, ki z dolgoletnimi izkušnjami vodimo programe in delavnice za žalovanje, spremljanje, detabuizacijo. Več o naših programih na www.hospic.si.

Da bomo omogočili brezskrbno druženje tudi letos, pozivamo Vas: podprite Levjesrčne in stojte skupaj z nami v trudu, da ohranimo tabor za žalujoče otroke in mladostnike. Donirate lahko preko navedenih možnosti v prilogi. Stopimo skupaj, ker nam je mar!

Zahvaljujemo se vam za vsak vaš doprinos, cenimo vsak prispevek! Levjesrčni ste, hvala vam!

Ekipa Slovenskega društva Hospic

Informacije o taboru: Martina Košar, m: 051 418 446 e: zalovanje.otrok@hospic.si
Vprašanja o donacijah in prispevkih: info@hospic.si ter tukaj.

 

 

 

 

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.