BINZ GmbH, podjetje za izdelavo specializiranih vozil

Podjetje Pogrebne storitve Babajić d.o.o. je pred kratkim sklenilo novo partnerstvo, in sicer s podjetjem BINZ GmbH iz Nemčije, ki se ukvarja s proizvodnjo specializiranih vozil, zlasti najsodobnejših reševalnih in pogrebnih vozil.

Michael Binz je svojo kariero pričel v prvih letih 20. stoletja kot kolar pri podjetju Daimler-Benzu. S tremi desetletji delovnih izkušenj je leta 1936 ustanovil svoje podjetje, imenovano BINZ GmbH, ki se je ukvarjalo s predelovanjem karoserije. Podjetje danes izdeluje oziroma predeluje vozila za najrazličnejše namene: od gasilskih, policijskih in reševalnih vozil, pa do vojaških in pogrebnih vozil ter limuzin. Vsa vozila brez izjeme odlikuje odlično slednje potrebam posameznega področja, inovativen pristop k razvoju proizvodov ter tradicionalno zavedanje o visoki kvaliteti izdelkov.

Michael Binz je samostojno dejavnost začel s popravili motornih vozil. Kmalu – še pred II. svetovno vojno – je dejavnost razširil in korak za korakom dokončno izoblikoval profil podjetja BINZ. Še preden so avtomobilska podjetja kot so Daimler, Krupp ali Steyr samostojno proizvajala dostavna vozila (odprta in zaprta), so to počeli pri BINZ-u, pri katerem so že takrat izdelovali velike serije z nič manj kot 10.000 vozili.

Omniel pogrebno voziloV času takoj po II. svetovni vojni, do leta 1955, je podjetje dobilo prvi modernizacijski zagon. Pričeli so z dejavnostjo, po kateri so danes najbolj znani – izdelovanje posamičnih, unikatnih izdelkov oziroma izdelovanje le-teh v zelo omejenih serijah. Večino takratnih proizvodov, tj. luksuznih taksijev, limuzin, reševalnih in dostavnih vozil, je BINZ že v tem času predeloval iz vozil znamke Mercedes-Benz.

Takrat je imelo podjetje 150 zaposlenih; vse pogosteje pa so se ukvarjali tudi z izdelavo reševalnih vozil, pri katerih je bil opazen velik napredek. Pri BINZ-u so namreč to vrsto vozil, po katerih je danes podjetje tudi najbolj poznano, pričeli razvijati skupaj s profesionalnimi reševalci. Ti namreč odločilno sodelujejo pri doseganju kar največje praktičnosti tehničnih rešitev. Kreativnost in učinkovito načrtovanje – dve izmed odlik podjetja BINZ – na tej podlagi vodita tudi k izboljšanim proizvodom. Vse več BINZ-ovih rešitev na področju reševalnih vozil je tako postalo patentiranih, seveda pa tudi odlično sprejetih v profesionalni skupnosti. BINZ je s tem postalo podjetje, ki postavlja standarde.

Enega zadnjih mejnikov v razvoju podjetja je predstavljal padec berlinskega zidu leta 1991, ko je bila v Ilmenavu ustanovljena podružnica podjetja, ki je dejavnost razširila na razvoj mobilnih sistemov medicinske in okoljevarstvene tehnike ter tehnike za zaščito pred katastrofami.

BINZ je danes vodilno svetovno podjetje tako na področju razvoja inovacij kot na področju same izdelave specializiranih vozil. Sedež podjetja je že od vsega začetka v kraju Lorch v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, po vsej Nemčiji pa je raztresenih tudi več podružnic, denimo v Ilmenavu, Waldhausnu in Neu-Ulmu, od katerih je vsaka odgovorna za razvoj in proizvodnjo vozil, uporabnih za druge namene. Ne glede na kraj izdelave pa je glavna lastnost podjetja, da se čisto vsak zaposleni, ki je udeležen v procesu izdelave vozila za posebne namene, potrudi, da bi bil končni proizvod kar najbolj kvaliteten.

Slovensko podjetje Pogrebne storitve Babajić d.o.o. je pred kratkim sklenilo partnerstvo s podjetjem BINZ za zastopništvo v Sloveniji in celotno področje bivše Jugoslavije. S tem je postalo del široke mreže partnerjev, ki jo je BINZ že izoblikoval po vseh Evropi; med drugim ima namreč sklenjena partnerstva v Avstriji, v večini skandinavskih držav, v državah Beneluksa, v Španiji, Franciji ter na Poljskem.

Čeprav gre za eno najbolj uveljavljenih podjetij v svetu, ki se ukvarja z izdelovanjem vozil za posebne namene, je podjetje BINZ tiste vrste podjetje, ki kljub uspehom še vedno stremi za popolnostjo v službi strank. To velja tudi za program pogrebnih vozil, ki so ga leta 2003 popolnoma prenovili. Po skoraj 20 letih so pričeli z izdelovanjem povsem nove generacije pogrebnih vozil, ki zadovoljuje nove potrebe z drugačnimi in posebej prilagojenimi lastnostmi tako karoserije in materialov kot sestavnih delov in procesa sestavljanja.

Trenutno BINZ ponuja tri vrste pogrebnih vozil; Otheos je predstavnik vozil, ki združujejo napredno razmišljanje in zanesljivost tehnologije ter sodobni dizajn in funkcionalnost. Vozilo Omniel je nastalo z namenom oblikovanja ‘steklene skulpture na kolesih’, zato ne čudi, da je primerno za uporabo zlasti v tistih tradicijah, kjer je priljubljena odprta, transparentna in lahka krsta. Skladno s tem vozilo odlikuje veliko stekla, združenega s posebnim BINZ-ovim slogom. Vito Transporter pa je vozilo, ki je med vsemi tremi najbolj prostorno in ga odlikujejo tako učinkovitost in varnost kot naprednost, funkcionalnost ter enostavnost za uporabo.

Poleg ponudbe teh novih pogrebnih vozil pa podjetje BINZ v Pforzheimu upravlja tudi center rabljenih vozil, iz katerih prav tako izdelujejo visoko kvalitetna pogrebna vozila s podaljšano šasijo, karoserijo ter z visokimi standardi ličarstva in notranje opreme. Vsa vozila, tako rabljena kot nova, so opremljena s posebnim certifikatom za uporabo, ki je veljaven v vsej Evropi. Podobno velja za sistem upravljanja.

BINZ GmbH si je svoje dobro ime ustvarilo na podlagi kontinuirane visoke kvalitete in raznolikosti ponudbe, kar je bilo mogoče na podlagi bližnjega sodelovanja z ustreznimi oddelki pri podjetju Mercedes-Benzu ter dostopom do njegovih baz podatkov. Tako lahko namreč tudi pri BINZ-u razvijajo vozila, ki so testirana v skladu z visokimi Daimlerjevimi standardi. Tehnologija in procesi izdelave so posledično popolnoma skladna z zahtevami Mercedes-Benza.

BINZ s pripravnostjo za uporabo, pregovorno nemško kvaliteto ter visoko kakovostjo predelave in izdelave želi upravičiti svoje dobro ime tudi z vstopom na slovenski trg. Poleg vsega naštetega v podjetju namreč ponujajo tudi odlično razmerje med ceno storitev in izdelkov ter ponudbo le-teh.

Vir:

Oglasi

4 comments

 1. Elvina 20 februar, 2012 at 11:18 Odgovori

  Pozdravljeni,

  naše podjetje Babajić d.o.o. organizira balzamacijo. Je ne izvajamo sami, ampak jo za nas izvede sodna medicina.

  Za več informacij me lahko kontaktirate na 041 355 426.

  Lp,
  Elvina

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.