Alternativni pogreb: s pepelom napolnjeni naboji

V poplavi alternativnih načinov pokopa se je pojavila še ena bizarna vrsta zadnjega slovesa: ameriško podjetje ponuja vstop v posmrtni življenje v naboju oziroma strelski krogli.

Podjetje Holy Smoke (v prevodu ime pomeni ‘sveti dim’) sta v Združenih državah Amerike ustanovila nekdanja čuvaja lovskega rezervata, ki zaradi okoljskega vpliva, stroškov ter zasedanja nepotrebnega prostora nasprotujeta tradicionalnim oziroma klasičnim pokopom s krsto. Namen ponudbe podjetja Holy Smoke je zato proslavljanje življenja moških in žensk, ki so za časa življenja uživali na prostem, na svobodi, ter si na ta način želijo tudi za večno zapustiti naš svet. Kot unikaten način tako spomina kot pokopa sta predstavila naboje, v katere shranite pepel pokojnika ter jih kasneje izstrelite ali pa ne.

Prednosti pogrebnih nabojev

Poleg tega, da gre za edinstven pristop k počastitvi življenja, partnerja kot veliko prednost pogrebnih nabojev predstavljata tudi stroškovno ugodnost, saj naj bi sili stroški izdelave nabojev kar do 75 odstotkov nižji od stroškov klasičnih pogrebov. Nabojem, v katerih je shranjen pepel, naj bi v prid govoril tudi njihov neobremenilen vpliv na okolje; ne glede na to, ali svojci napolnjene naboje uporabijo za streljanje glinastih golobov, lov na divjad ali pa jih postavijo na polico v dnevni sobi, naj bi bil okoljski odtis pogrebnih nabojev neznaten.

Pol kilograma pepela pokojnika za 250 nabojev

Podjetje svoje storitve ponuja vsem, ki imajo na razpolago popolnoma upepeljene posmrtne ostanke pokojnika. Zagotavljajo dostojanstveno, spoštljivo in skrbno vstavitev pepela pokojnika v praktično katero koli vrsto ali kaliber streliva. Izbira streliva je seveda odvisna od tega, s kakšne vrste strelsko dejavnostjo oziroma lovom se je preminuli ukvarjal za časa življenja.

Svojci pokojnika, ki si želijo življenje le-tega proslaviti s pomočjo pogrebnih nabojev, morajo podjetju Holy Smoke priskrbeti nekaj manj kot pol kilograma pepela pokojnika, kar predstavlja okoli petino vsega pepela, ki nastane pri upepelitvi. Pepel se nato enakomerno razdeli v več nabojev oziroma krogel. S to količino pepela lahko pri Holy Smoke za 1.250 ameriških dolarjev (tj. približno 900 evrov) napolnijo 100 nabojev za puške, 250 šibrovk ali prav toliko nabojev za pištole.

Naboji so shranjeni v posebnih plastičnih škatlah za shranjevanje streliva. Za dodatnih 100 ameriških dolarjev (tj. 70 evrov) so na voljo tudi posebej oblikovane lesene škatlice, ki jih lahko skupaj z imensko ploščico pokojnika v večen spomin postavite na omaro. Če se odločite za dejansko uporabo nabojev s pepelom, pa vam podjetje Holy Smoke zagotavlja, da pepel, ki je varno vstavljen v strelivo nima nobenega vpliva na samo streljanje ali strelno orožje.

V ameriški družbi, kjer je lastništvo osebnega orožja nekaj vsakdanjega, sta se podjetnika prikladno uveljavila z motom “Sedaj lahko svoj dom in družino varujete tudi po tem, ko vas več ni.” Vprašanje pa je, kako uspešna bosta s svojimi sicer inovativnimi storitvami tudi drugod po svetu, kjer je orožarska industrija slabše razvita, priljubljenost orožja pa manjša.

Vir:


Oglasi
Oznaketrend

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.