Nagradna igra za brezplačen pogreb

Nemška radijska postaja Galaxy je nedavno pripravila nagradno igro, v kateri so poslušalci lahko osvojili lastni brezplačni pogreb. S tem so na omenjeni radijski postaji odprli tabu temo.

Nemci so se na nagradno igro, v kateri bi lahko osvojili brezplačen pogreb, odzvali povsem pozitivno, saj je radijska postaja Galaxy iz mesta Kempten prejela kar 600 prijav. Namen te nagradne igre je bil, da bi  ljudjem približali temo smrti in, da le ta ne bi bila več obravnavana kot tabu.


Ljudje na smrt gledamo zelo različno. Za zahodno družbo je značilno, da jo zanika, in ko gre za smrt bližnjega o tem neradi govorimo. Izločamo jo iz življenja, tako kot izločamo umirajoče in žalujoče, saj pogosto ne razumemo njihovih čustev. Zato lahko govorimo tudi o strahu pred smrtjo in v povezavi s tem tudi o strahu pred staranjem. Ker pa se je treba z vsakim tabujem slej ko prej soočiti, smo si v uteho ustvarili razna prepričanja, ki nam pomagajo smrt razumeti in sprejeti. Takšna je na primer ideja o posmrtnem življenju.

Idejo za omenjeno nagradno igro je dobil Jens Pflueger. Bil je namreč prepričan, da je to tema, kateri se mladi premalo posvečajo. Dodal je še, da želi s tem mlade spodbujati k razmišljanju o minljivosti življenja in da razvijejo do smrti drugačen odnos. Poslušalce so prosili, da jim k prijavnici za sodelovanje pošljejo svoja nagrobna besedila, ki pa morajo biti predvsem ustvarjalna.

Radijska postaja Galaxy je za najboljše besedilo ponudila ček v vrednosti kar 3000 evrov, ki pa mora biti v celoti porabljen za stroške pogreba. Združenje nemških obrtnikov je to tekmovanje že označilo kot neokusno in vložilo tožbo, s katero jim želi prepovedati tovrstne nagradne igre. Menijo, da je takšno početje nezakonito, bogokletno in predvsem nemoralno.

Jasmina Babajić

Vir:

Oglasi
Oznaketrend

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.