2D in 3D portreti za še resničnejši spomin

Ali ste kdaj pomislili, da bi spomin na ljubljeno pokojno osebo ohranjali v stekleni 2- ali 3-dimenzionalni sliki?

Nemško podjetje Looxis z izpostavo v Sloveniji ponuja novost na tržišču ohranjanja spominov. Njihovi 2D in 3D portreti, vgravirani v steklo, omogočajo ohranjanje večnejšega in stvarnejšega spomina in predstavljajo revolucijo v fotografiranju. Večne portrete lahko v steklo vgravirajo na podlagi podatkov, ki jih pridobijo na dva načina.

V kolikor želite v steklo vgravirati svoj 3D portret in imate možnost oglasiti se v njihovi prodajalni, vaš obraz brezplačno in v izjemno kratkem času skenirajo v 3D obliko. Ta je vidna v interaktivnem zaslonu, ki omogoča, da se odločite, ali je trenutni portret dejansko tisti, ki ga želite imeti vgraviranega v steklo.

Drug način pa je preoblikovanje ‘navadne’ 2D fotografije v 3D obliko z uporabo posebne programske opreme. V tem primeru vaša prisotnost ni pomembna. Namesto tega v podjetju Looxis potrebujejo le vašo fotografijo oziroma fotografijo osebe, katere portret bo vgraviran v stekleno kocko. Edina pogoja sta, da je fotografija narejena v dobri kakovosti in z dobro osvetlitvijo. Sliko, na kateri je lahko tudi več oseb, lahko v podjetje bodisi pošljete v digitalni obliki ali pa jo prinesete natisnjeno v prodajalno.

 V obeh primerih portret, ko je ta pripravljen v 3D obliki, s pomočjo posebne laserske tehnologije vgravirajo v visoko kvalitetno steklo. Za celoten postopek izdelave večnega spomina v podjetju potrebujejo le nekaj minut, zato jih lahko tudi osebno obiščete in si tako kar najhitreje zagotovite svoj 3D stekleni portret. Slednjemu lahko sodelavci podjetja dodajo tudi posebno besedilo, posvetilo ali zgolj ime, ki še dodatno okrepijo spominsko vrednost steklenega porteta – zlasti če gre za spomin na pokojnika.

Na podoben način v podjetju Looxis omogočajo tudi 2D lasersko graviranje portretov v steklene plošče. 2D portreti, vgravirani v steklene plošče, imajo za razliko od 3D portretov izgled fotografije, zaradi česar jih je moč uporabiti kot preproste, a nekoliko drugačne družinske slike.

Nadalje pa lahko zaradi estetskosti stekla 2D steklene portrete uporabite tudi kot elegantne žalne slike z vgraviranimi datumi rojstva in smrti osebe. Ploščam se po želji dodajo še stojala, ki s svojo belo svetlobo toplo osvetlijo gravuro v steklu.

Tako steklene kocke kot plošče, v katere vam v podjetju Looxis vgravirajo želeni portret, so na voljo v različnih velikostih in oblikah. Prav tako je moč v kocke vgravirati po več portretov hkrati, o čemer lahko več podrobnosti pridobite na naslovu podjetja samega.

Gotovo pa je, da vam podjetje Looxis s svojo ponudbo omogoča, da v nadvse realni obliki ohranjate svoje najljubše fotografije ter spomine na lepe in posebne trenutke, povezane z njimi. S tem tudi ohranjanje spomina na pokojne osebe vstopa v novo obdobje stvarnejših oblik. Optično steklo z vgraviranim 2D in zlasti 3D potretom pokojnika vam namreč omogoča, da si preminule osebe za večno zapomnite takšne, kot so bile v resnici.

Kontakt:

3ma 
Računalniška obdelava fotografij d.o.o.,
Menardova ulica 29
1000 Ljubljana
tel.: 041-796-701

Vir:

SPONZORIRANA OBJAVA

Oglasi

3 comments

 1. Neja 29 februarja, 2012 at 12:30 Odgovori

  Je možno takšen okvir naročiti preko pogrebnih podjetij? Malo se mi zdi odveč, da bi ljudje ob smrti svojca skakali naokrog in urejali, poleg vse žalosti s katero se morajo spopadati, tudi takšne okvirje? Najlažje bi bilo takšen okvir naročiti kar takoj pri pogrebnem podjetju poleg ostalih storitev.

  LP,
  Neja

 2. Trgovina Looxis 29 februarja, 2012 at 16:57 Odgovori

  Spoštovana Neja#,

  trenutno lahko naročite naše artikle kar preko našega E-mail naslova oziroma telefona.Izdelek vam lahko tudi pošljemo ali dostavimo na željeno lokacijo oz. stopimo v kontakt z pogrebnim zavodom, katerega ste izbrali za ta žalosten dogodek ter se po vaših navodilih dogovorimo z njimi.

  V prihodnjosti je naš namen stopiti v kontakt s pogrebnimi zavodi, in vam prihraniti to skrb.

  Lep pozdrav,
  Trgovina Looxis

 3. SonjaL 17 aprila, 2012 at 22:07 Odgovori

  Pozdravljeni,

  kako visoki so ti svečniki s sliko? Kaj mislite…ali je primerno, če namesto navadne sveče prinesem takšen, personaliziran izdelek? Bojim se, da me bodo malo čudno gledali, ker so vsi navajeni prižgati navadno, nagrobno svečo…

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.