Večno domovanje na stadionu nogometnega kluba Barcelona

Najboljši nogometni klub na svetu pretekle sezone je nedavno najavil, da namerava na svojem stadionu Camp Nou zgraditi kolumbarij s kapaciteto 20 tisoč žar.

Nogometni stadion Camp Nou je največji stadion v Evropi ter obenem domovanje katalonskega nogometnega velikana Barcelone. Oboževalci tega nogometna kluba trdijo, da je Barca več kot zgolj kljub – je društvo s številnimi člani, ki jih druži neverjetna pripadnost, in meji že na veliko družino. Tako so v upravi kluba že pred leti uvedli možnost, da se največji oboževalci na stadionu poročijo. Zadnja izmed inovativnih marketinških tehnik ter načinov zbiranja dodatnih sredstev pa je najava gradnje kolumbarija.

Uprava tega katalonskega kluba je obudila nekaj let staro ideja in namerava na stadionu omogočiti večni počitek tako pomembnim članom kluba kot oboževalcem Barcelone, ki bi si želeli (in si lahko privoščili) biti pokopani na stadionu Camp Nou. V bližnji prihodnosti naj bi tako zgradili posebno dvorano, v kateri bo prostora za 20 tisoč žar. S tem bi lahko po klubskih izračunih na dolgi rok zaslužili več kot šest milijonov evrov.

Če se vam zdi takšna ideja groteskna, pa je v Španiji že dolgo preizkušena. Da ljubezen do nogometa ni omejena le na čas trajanja življenja, dokazujejo pri nogometnem klubu Atletico Madrid. Vicente Calderon, stadion omenjenega kluba, je bil namreč prvi stadion na svetu, ki je v svojo ponudbo uvrstil tudi kolumbarij. Tam je rok uporabe žarnega groba omejen na četrt stoletja, a omogoča podaljšanje na 50 let. Podobno prakso ima še en klub in Barcelone, Espanyol, na stadionu katerega je 5000 žarnih grobov, od katerih ima vsak prostor za štiri žare.

Da bi izvedeli, ali bo ideja o večnem domovanju na stadionu Nou Camp resnično zaživela, bomo morali počakati še nekaj časa. Vsekakor pa se zdi privlačna za vse zveste oboževalce kluba – ki so precej številni tudi pri nas.

Vir:

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.