NOVO — Revija Pogreb ni tabu

Predstavljamo prvo revijo Pogreb ni tabu, ki je brezplačno na voljo v različnih krajih in na različnih mestih, na primer v cvetličarnah, pokopališčih, domovih za ostarele in podobno, za obiskovalce spletnega mesta Pogreb ni tabu pa je na voljo tudi v elektronski obliki.

Prelistajte revijo na spletu! 

Gre za prvo revijo te vrste v slovenskem prostoru, katere priprave smo se lotili predvsem zato, da bi z nasveti in informacijami čim bolj pomagali vsem tistim, ki se ob umiranju, smrti ali prebolevanju svojega bližnjega znajdejo v stiski, pa tudi zato, da bi smrt in vse v zvezi z njo (spet) postalo del življenja.

V sodobni družbi, kjer se zdi, da nekaj veljata le mladost in lepota, namreč teme o umiranju, smrti in pogrebu niso zaželene, so skorajda prepovedane, so tabu. A smrt se ne dogaja le drugim, doleti vse in vsakega, najprej bližnjega, nazadnje še nas same. Zato je o tej zadnji skrivnosti vredno vsaj včasih razmisliti, ne pa jo le izrivati iz življenja, kakor da ne obstaja. Tudi o zadnjem slovesu je bolje zavzeti stališče že kdaj prej – nenazadnje so se s svojim odhodom s tega sveta ukvarjale vse civilizacije —, kakor to prepustiti obupanim svojcem, ki jim ob soočanju z bolečo izgubo odločanje o vrsti pogreba predstavlja dodatno obremenitev, saj preprosto ne vedo, kaj bi bilo najbolj prav.  

Revija Pogreb ni tabu zato ni le svetovalka v težkih trenutkih, je tudi mali priročnik zanimivosti in podatkov, ki nekega dne lahko koristijo prav vsakemu med nami.

 Ustanoviteljica portala Elvina Babajić in glavna urednica Katarina Cvikl

Oglasi
Oznakerevija

2 comments

  1. Katarina 30 oktobra, 2012 at 19:45 Odgovori

    Davor, pozdravljeni,

    Seveda, revijo vam lahko posljemo tudi na dom. Prosim, da nam na nas elektronski naslov info@pogreb-ni-tabu.si sporocite vas domaci naslov, na katerega vam bomo izvod revije poslali v najkrajsem moznem casu.

    Hvala in lep pozdrav.

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.