Slovensko društvo Hospic - območni odbor Gorenjska

Neradi govorimo o smrti, pa vendar je del našega življenja in se ji nihče ne more izogniti. Prav zaradi izrivanja misli iz pogovora o smrti je naša stiska toliko večja, ko se z njo soočimo, bodisi ko umirajo ljudje, ki jih imamo radi, ali ko umiramo sami. Govoriti o smrti pomeni pravzaprav govoriti o življenju. Da bi lepše in polnejše živeli, ne smemo izrivati nečesa, kar spada k življenju, še prav posebno ne smrti.

"Vabim vas, da si ogledate spletno stran o hospicu. Vsi, ki delamo pri hospicu, se neprestano učimo od življenja, od bolnikov in od njihovih svojcev, pa tudi njihovih spremljevalcev. Želimo, da bi se nam pridružili v kar največjem številu, kajti tako bomo lahko čim več ljudem omogočili, da bo kakovost njihovega življenja do zadnjega trenutka kar največja."

Metka Klevišar, dr. med. , ustanoviteljica društva

Prav besede Metke Klevišar, dr. med., naše ustanoviteljice, so nas leta 2000 spodbudile, da smo ustanovile na Jesenicah iniciativni odbor za ustanovitev območnega odbora hospic za zgornjo Gorenjsko. Po dveh letih dela, ko je bilo potrebno na raznih predavanjih predstaviti delo hospica, "usposobiti" prostovoljke in pridobiti ustrezne prostore, je bil po sklepu upravnega odbora Slovenskega društva hospic Ljubljana ustanovljen Območni odbor zgornja Gorenjska s sedežem na Jesenicah. Na krajši otvoritveni kulturni slovesnosti smo  9. maja predstavili delo hospica.

Drugo leto bomo praznovali  10. obletnico obstoja.  Prostovoljci se srečajo vsako leto in takrat prejmejo najzaslužnejši priznanje.

Zadolžitve v odboru društva

  • Predsednica OO GORENJSKA : Mira Stušek
  • Vodja prostovoljcev:  Stana Krebs Pintar
  • Koordinatorka za program žalovanja:  Jelka Treven

Dejavnost društva

  • Spremljanje umirajočih bolnikov in svojcev
  • Spremljanje žalujočih
  • Detabuizacija; predstavitev in prodaja knjig, ki jih izdaja Slovensko društvo HOSPIC
  • Žalovanje otrok in mladostnikov
  • Tabor  za žalujoče  otroke –  TABOR ZA LEVJESRČNE
  • Zagovorništvo bolnikov

Sedež društva

Območni odbor Gorenjska ima sedež na Gorenjski cesti 25,  v Radovljici.  Po predhodni najavi  nas lahko obiščete osebno ali pokličete po telefonu št. : 04/ 532-51-40 .  V primeru, da potrebujete  našo pomoč ali svetovanje pri svojem hudo bolnem svojcu ali osebni razgovor v času žalovanja, pokličite na GSM: 051/ 416 421.

Kdaj nas lahko obiščete oz. pokličete

V  prostorih našega društva; na Gorenjski cesti cesti 25, v Radovljici, nas lahko obiščete osebno (po predhodni najavi) ali pokličete po telefonu št. 532 51 40.

V primeru,  da potrebujete našo pomoč ali svetovanje pri svojem hudo bolnem svojcu ali osebni razgovor v času žalovanja, pokličite na številko:  051 /416 421.

Članstvo v našem društvu

V naše društvo se lahko včlani vsakdo. Članarina za upokojence in študente je  15 EUR letno, za redno zaposlene pa 27 EUR. Polovico članarine je namenjeno območnim odborom, drugi del pa za stroške biltena Hospic, ki izide štirikrat  letno in ga prejmejo vsi člani društva.

Literatura, ki je na prodaj

Na bilten Hospic , ki izide štirikrat letno se lahko naročijo tudi nečlani. Letna naročnina je 30 EUR . Poleg tega imamo trenutno za prodajo naslednje knjige oziroma brošure:


Naslov Cena z DDV
Tu sem zato, da vam pomagam 15, 00 EUR
Zadnji tedni in dnevi 10, 00  EUR
Prijateljevanje s smrtjo 5, 00 EUR
Metulji otrok 20, 00 EUR
Ljubezen in žalost 17,90 EUR

Osnovni podatki društva

SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC
Gosposvetska cesta 9, 1000 LJUBLJANA

Slovensko društvo Hospic - območni odbor Gorenjska
Gorenjska 25
4240 Radovljica

telefon: 04/532 51 40,
GSM: O51/ 416 421
e-pošta:    hospic.go@siol.net
splet:    www.drustvo-hospic.si

Oglasi

3 comments

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.