HIŠA LJUBHOSPICA VABI NOVE PROSTOVOLJCE

V Hiši Ljubhospica bodo maja izvedli nov krog usposabljanj za prostovoljce, zato vabijo k prijavi vse, ki jih zanima spremljanje umirajočih ali drugačna pomoč pri detabuizaciji umiranja in smrti.  Prostovoljstvo je eden od temeljev hospic oskrbe, saj je najboljše zdravilo za človeka prav prisotnost drugega, njegova bližina. Prostovoljci bolnikom prinašajo pisane dimenzije vsakdana in občutek normalnosti, sami pa dobijo priložnost ozavestiti lastno minljivost in opogumljeno stopiti na pot osebnega razvoja.

V program prostovoljstva se lahko vključijo zdravi in čustveno stabilni posamezniki, ki so dopolnili 21 let in niso v aktivnem procesu žalovanja.

 

Stopimo na pot preobrazbe, recimo življenju da!

 


Začetno usposabljanje bodo izvedli ob koncu tedna, zasnovali pa so ga kot intenzivne delavnice, na katerih se skupaj razmišlja o smrti, umiranju, zaključevanju odnosov in ostalih procesih ob koncu življenja ter se sprašujemo, kakšno podporo potrebujemo v tem obdobju. Pred začetkom izobraževanja bodo vse kandidate povabili na individualni razgovor.

Prijave sprejemajo na naslov prostovoljstvo@ljubhospic.si in na tel. 051 322 391.

 

 

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.