Stephen Hawking: vizionarski fizik umrl v 76 letu starosti

Stephen Hawking, nagrajeni fizik in vplivni avtor, je umrl danes zgodaj zjutraj v 76 letu starosti.

Hawking, katerega knjige vključujejo "Kratka zgodovina časa" in "Vesolje na kratko", so leta 1962 diagnosticirali amiotrofično lateralno sklerozo, bolj znano kot ALS ali Lou Gehrigova bolezen.

 

Umrl je mirno v svojem domu.

 

"Čutimo globoko žalost ob izgubi našega očeta. Bil je velik znanstvenik in izjemen človek, katerega delo in zapuščina bodo živeli še vrsto let", je zapisala njegova družina. "Njegov pogum in vztrajnost s svojo briljantnostjo in humorjem so navdihnili ljudi po vsem svetu. Nekoč je rekel:" Ne bi bilo veliko vesolja, če ne bi bilo doma ljudi, ki jih ljubiš. " Pogrešali ga bomo za vedno."

Stephen Hawking v mladih letih.

Hawking se je štel za enega vodilnih glasov v znanosti zaradi njegovih obsežnih raziskav in dela, povezanih z razumevanjem vesolja.

"Nikoli nisem pričakoval, da bom dosegel 75, zato se štejem med srečne ljudi, da sem lahko razmišljal o svoji zapuščini," je dejal Hawking v intervjuju za BBC.

V svoji karieri je predstavil nekaj večjih odkritij in enkrat rekel, da je bil njegov največji dosežek odkritje, da črne luknje niso povsem črne.

"Mislim, da bo moj največji dosežek moje odkritje, da črne luknje niso povsem črne", je dejal in dodal, da bo to odkritje ključnega pomena za "razumevanje paradoksa med kvantno mehaniko in splošno relativnostjo."

Stephen Hawking, World Observatory

V intervjuju z naslovom "World New Tonight" leta 2010 je bil Hawking vprašan o najboljšem očetovem nasvetu, ki mu ga je dal.
"To so najpomembnejši nasveti, ki sem jih predal naprej svojim otrokom," je dejal. "Prvi nasvet, ne pozabite pogledati v zvezde in ne navzdol k nogam. Drugi nasvet, nikoli ne odnehajte z delom. Delo daje smisel in namen, življenje je brez tega prazno. Tretjič, če imate dovolj sreče, da najdete ljubezen, se spomnite, da je redka in tega ne zavrzi. "

V njegov spomin lahko prižgete svečko ali položite svetje na spominski spletni strani vspomin.com.

 

 

Oglasi

Oddaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.